Ingrediente: frunze de vita de vie ~ 50 bucati, 500 g carne vita, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ceasca orez, 1 legatura de marar, 500 ml suc de rosii, sare, piper, boia...
Ingrediente: 20 bucati 20 Foi de varza , 180 g orez, 2 morcovi mari, 2 cepe, sare, boia de ardei dulce, µ30 g bulion, 50 ml ulei, cimbru, 2 rosii mari si...
Istoria spune ca sarmalele au aparut in imperiul Otoman, care le-a raspandit peste tot pe unde a avut ocazia sa fie cuceritor. Termenul de sarma vine din limba turca de la cuvantul „sarmak” ce reprezinta rulou si se refera la un ambalaj ce infasoara o umplutura....
Ingrediente: 700 g carne tocata porc 500 g carnati de casa afumati 1 varza acra de aproximativ 2 kg 150 g orez 2 cepe 1-2 morcovi 2-3 rosii 100 g ketchup rosii...
Ingrediente: 1/2 kg carne porc 1/2 kg carne vita 4 cepe mari 100 g orez sare. piper macinat cimbru si marar uscat 5 sau 6 foi dafin 100 g costita de porc..afumata
Cand vine vorba de orez, modalitatile de prezentare sunt inselatoare. Maestii bucatari si stilistii culinari sunt atrasi de calitatile fotogenice ale orezului alb, pufos. Cu toate acestea, orezul brun reprezinta alegerea superioara pentru o serie de alte motive....
Ingrediente: 400 g carne de vitel tocata slaba 3 linguri de ulei 1 ceapa medie o mana de orez spalat cate 1/2 lingurita de boia cimbru cate 1 lingurita de sare...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 g fleica de porc 100 g de orez 4 cepe mari un morcov o legatura de stevie cimbru sare si piper 2 linguri pasta de tomate...
Ingrediente: frunze conservate de vita-de-vie 800 g. carne tocata, amestec porc cu vita 1 cescuta cu orez 4 oua 2-3 cepe 1 morcov bulion sau pasta de tomate...
Ingrediente: 1 varza marime mijlocie 500 g carne de porc tocata 250 g de sunca de porc afumata 150 g orez 1 ceapa mare 150 ml ulei piper boia rosie sare 1 l...
Ingrediente:
varza acra sau dulce
o cana de orez
o cana de apa
2 cepe
50 g stafide
patrunjel
marar
piper macinat
pasta de tomate
1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acr? sau dulce, îns? este de preferat cea a