Petitchef

Paine alba italiana / White italian bread



Parca cea mai buna paine de pana acum! O paine simpla, alba, pufoasa.
Reteta am gasit-o pe forum culinar.ro, este de la draga de Laura Leckerein care are o gramada de retete bune de painica si nu numai. Multumesc Laura ca ne impartasesti din retetele tale minunate!
Ingrediente:
300 ml. apa (lapte)
2 Linguri ulei de masline
1 lingurita zahar (miere)
1 lingurita sare
5 gr. drojdie uscata sau 20 gr. drojdie proaspata
550 gr. faina alba
Am folosit Programul 1 - Paine de baza de 1 Kg - Coaja inchisa. Cand mai avea 15 minute de copt, am uns-o cu galbenus.
De data asta am asteptat ca sa se raceasca bine si apoi am taiat-o. Pufoasa si facuta tare bine. Se vede si urma cutitului de framantat ce ramasese in paine.


Si aceeasi reteta + 1 lingura de coriandru, iar painea doar framantata si dospita la MP, dar coapta in cuptorul aragazului.



Pufoasa si aromata.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine pentru sandwichuri (sandwich bread)
Paine pentru sandwichuri (sandwich bread)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine indiana naan (indian naan bread)
Paine indiana naan (indian naan bread)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine dulce cu banane (banana bread)
Paine dulce cu banane (banana bread)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.