Petitchef

Piine Dunarea/Pane Danubio



Este denumita piine, dar eu as spune ca e un altfel de cozonac, un aluat fara oua si cu putine grasimi, un fel de piinite semidulci si molcute, molcute... Sa mai spun ca si din astea a mincat Isabella patru bucatele... deci... copiii adora piinitele astea...
la ricetta in italino si trova in basso
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

150 g faina manitoba325 g faina 012 g drojdie proaspata250-300 g de lapte50 g zahar50 g untputina sare (2-3 g)un ou pentru uns
Punem in robot fainele cernute (cred ca merge si cu faina normala), adaugam drojdia rupta bucatele, zaharul, untul taiat feliute subtiri, laptele caldut si doar dupa ce am amestecat bine ingredietele adaugam si sarea (sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, de aceea o adaugam la sfirsit). Am framintat aluatul circa un sfert de ora, l-am lasat la crescut circa doua ore, il lasati sa creasca pina isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor infainata, facem bilute de 25-30 g (eu le-am facut de 35 g), daca aveti un cintar sa fie egale e si mai bine... Am captusit cu hirtie de copt o forma cu cerc detasabil si am asezat bilutele un pic distantate intre ele,


lasam din nou la crescut circa 30-40 de minute, dupa care cu ajutorul unui penson le ungem frumos

bagam tava in cuptorul incalzit la 200 de grade, pentru circa 30 de minute. Atentie... daca vedeti ca se rumeneste prea tare deasupra, acoperiti cu o folie de aluminiu. Piinita mea s-a bronzat un pic, pentru ca domnisoara e bolnavioara si a cerut sa stau linga ea, asa ca... am uitat de piine si a stat vreo citeva minute in plus peste cele 30, dar vreo 27 de minute, sint suficiente, depinde de aragaz.

PANE DANUBIO

Un danubio particolarmente leggero, senza uova e pochi grassi. Il suo gusto assomiglia a quello dei panini semidolci, con un tocco di morbidezza in più.
Ingredienti:
150 g di farina manitoba 325 gr di farina 0 12 gr di lievito di birra250 -300 gr di latte tiepido50 gr di burro 50 gr di zucchero 1 pizzico di sale (2-3 g)Si impastano tutti gli ingredienti, tranne il sale che viene aggiunto verso la fine dell'impasto. Si mette quindi l'impasto a lievitare fino a quando non sia raddoppiato di volume (cca 2 ore). Si rovescia quindi l'impasto sulla spinatoia e si divide l'impasto in pezzi uguali, del peso di 25-30 g (ho fato pezzi di cca 35 g). Si formano quindi le palline e si mettono in teglia sistemandole un po' distanti le une dall'altre. Si fanno quindi crescere per 30-40 minuti ancora e si spennellano con uovo sbattuto con un po' di latte. Si inforna quindi a 200 gradi fino a cottura (ci vorrà una trentina di minuti circa).













Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Masline pane
Masline pane
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pangasius pane cu cartofi natur
Pangasius pane cu cartofi natur
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Platou vegetarian pane
Platou vegetarian pane
5 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lamele de calamari pane
Lamele de calamari pane
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: