Petitchef

Pr?jitura cu dovleac ?i m?lai

B Bucataria-marea aventura
(4.33/5 - 3 voturi) 1 comentariu


O re?et? de pr?jitur? specific? buc?t?riei din sudul Fran?ei, care conform Laurei Calder se mai nume?te ?i” milla” pentru ca are in compozi?ie m?lai.

O prajitur? galben?,  pufoas?, gustoas?.

INGREDIENTE:

3 ou?, 1/2 can?  zah?r, 1/2 can? f?in?, 1/2 can? m?lai m?cinat foarte fin,

1 can? piure de dovleac, 1 lingur? coaj? de portocal?, 1 lingur? rom, 4 linguri lapte

PREPARARE:

Se separ? ou?le. Se bat g?lbenu?urile cu zah?rul pân? se albesc. Se adaug? faina, m?laiul, piureul de dovleac, coaja de portocal?, romul ?i laptele. Se amestec? bine toate ingredientele. La sfâr?it se incorporeaz? pu?in câte pu?in, albu?urile b?tute spum?, amestecând cu delicate?e pentru a ie?i o pr?jitur? aerat? ?i pufoas?.

Va rezulta un aluat mai moale ,ca la chec.

Se coace 40 minute, in tava tapetat? cu hartie de copt.

      

Piureul de dovleac se ob?ine prin c?lirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evapor? toat? zeama. Se paseaz? apoi cu blenderul. 

Pentru a ob?ine pudra fin? de m?lai, acesta se macin? cu râ?ni?a de cafea- cel pu?in eu a?a am f?cut. Laura a folosit o fain? fin? de porumb din comer?  ( comer?ul lor, ca la noi nu am v?zut…)



Pr?jitura se serve?te rece, cu fri?c? aromatizat? cu scor?i?oar?.

Incerca?i ?i ve?i vedea c? este o combina?ie perfect?.  ;)












Comentarii:

04/02/2013

Este interesant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseColectie de retete cu dovleacColectie de retete cu dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: