Petitchef

Pui cu sos de smantana si ciuperci



S?pt?mânile astea care au trecut, am tot urm?rit diferi?i "concuren?i" care au fost implica?i în concursul organizat de HapiHap! Printre ei se afla ?i un bloger la a c?rui blog (n-am ce face, trebuie s? m? repet), am devenit mare fan: Bucatar Maniac.

Cristian Borod (proprietarul acestui blog) a prezentat un preparat care pe mine m-a încântat în a?a fel, încât am dorit s?-l preg?tesc ?i eu: Piept de pui tras la tigaie cu sos de ciuperci si smantana (re?et? video). Re?et? u?oar?, aromat? ?i gustoas?.





Ingrediente pentru 2 persoane:
2 piep?i de pui, dezosa?i ?i f?r? piele (cca. 400g) 
1 ceap? alb? medie, t?iat? juliene
1 cutie de ciuperci champignon sau 10 ciuperci proaspete, întregi 
100 ml de smântân? pentru g?tit (15% sau 32%, dup? preferin?e)
3 linguri de ulei de m?sline
2 linguri de f?in? 000 (Dobrogea)
Sare ?i piper dup? gust
Verdea?? pentru ornare


Preparare:
Sp?l?m carnea în ap? rece ?i o usc?m prin tamponare cu prosop de hârtie. T?iem în dou? fiecare bucat? de piept pentru a o sub?ia pu?in. P?str?m ?i eventualele buc??ele mai mici, rezultate din tran?area c?rnii.




Buc??ile de carne, astfel ob?inute, le d?m prin f?in?, le scutur?m de excesul de f?in? ?i le punem deoparte.
Întro tigaie în care am pus ulei de m?sline la încins, ad?ug?m carnea de pui. Mai întâi buc??ile mari, c?ci se pr?jesc mai greu. Apoi buca?ile mai mici, desigur!






Când toat? carnea e frumos rumenit?, se scoate din tigaie ?i o punem întrun vas termoizolator sau întrun loc cald.

Mai ad?ug?m pu?in ulei în tigaie ?i c?lim u?or ceapa.





Când ceapa devine pu?in sticloas?, ad?ug?m ciupercile ?i mai pr?jim 1-2 minute la foc mediu.




Acum putem ad?uga smântâna dulce (pentru g?tit) ?i amestecând din când în când, ?inem tigaia pe foc pân? ce sosul rezultat începe s? se îngroa?e.




Lu?m tigaia de pe foc, atunci când sm?ntâna s-a îngro?at suficient de mult (lucru care se observ? atunci când, dând smântâna la o parte cu o lingur?, nu revine imediat înapoi în zona din care am luat-o).
Mont?m pe farfurie simplu, prin a?ezarea mai întâi a sosului de ciuperci ?i smântân?, peste care a?ez?m ?i/sau punem al?turi buc??ile de carne de pui. Orn?m cu pu?in? verdea?? ?i eventual cu câ?iva fulgi toca?i de chilli ro?u.








Pui cu sos de smântân? ?i ciuperci ... Done!



POFT? BUN?!


















Comentarii (17):

20/07/2013

Buna,buna reteta,i-a placut si sotului

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ady48
ady48, 20/06/2013

Nici nu vreau sa ma gandesc cat poate sa fie de bun acest fel de mancare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
critic sef, 18/09/2017

Da. Pare foarte buna mancarica asta. Ceea ca mi se pare chair foarte interesant este ca lasi la alegerea fiecaruia ce fel de "garnitura" sa adauge. In ceea ce privest ceapa, eu as sugra in loc de juliene, tocata marunt.(sau procesta prin robot) Ia mai mult timp dar ...da aroma mai puternica. In rest... nicio problema. Doar un mic sfat: daca pui retete pe "petit chef" n uita ca este un site francez si ca nu are litere din limba romana. Daca iti verifici reteta pe site vei vedea ca a devenit o "varza a la kolojvar". Am folosit aceasta formulare doar ca sa punctez ceea ce ti-am sugerat. in rest ... multa sanatate !

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Mia iesit nemaipomenit ms pt sfat

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Fff bun

(0) (0) Abuz
22/06/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Imi place!

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Fff gustos

(0) (0) Abuz
14/02/2013

Simpla si rafinata foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu ciuperci si sos de mustar
Pui cu ciuperci si sos de mustar
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu sos de smantana si mamaliguta
Pui cu sos de smantana si mamaliguta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu sos de telina si smantana
Pui cu sos de telina si smantana
2 porții
37 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: