S?pt?mânile astea care au trecut, am tot urm?rit diferi?i "concuren?i" care au fost implica?i în concursul organizat de HapiHap! Printre ei se afla ?i un bloger la a c?rui blog (n-am ce face, trebuie s? m? repet), am devenit mare fan: Bucatar Maniac.
Cristian Borod (proprietarul acestui blog) a prezentat un preparat care pe mine m-a încântat în a?a fel, încât am dorit s?-l preg?tesc ?i eu: Piept de pui tras la tigaie cu sos de ciuperci si smantana (re?et? video). Re?et? u?oar?, aromat? ?i gustoas?.
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 piep?i de pui, dezosa?i ?i f?r? piele (cca. 400g)
1 ceap? alb? medie, t?iat? juliene
1 cutie de ciuperci champignon sau 10 ciuperci proaspete, întregi
100 ml de smântân? pentru g?tit (15% sau 32%, dup? preferin?e)
3 linguri de ulei de m?sline
2 linguri de f?in? 000 (Dobrogea)
Sare ?i piper dup? gust
Verdea?? pentru ornare
Preparare:
Sp?l?m carnea în ap? rece ?i o usc?m prin tamponare cu prosop de hârtie. T?iem în dou? fiecare bucat? de piept pentru a o sub?ia pu?in. P?str?m ?i eventualele buc??ele mai mici, rezultate din tran?area c?rnii.
Buc??ile de carne, astfel ob?inute, le d?m prin f?in?, le scutur?m de excesul de f?in? ?i le punem deoparte.
Întro tigaie în care am pus ulei de m?sline la încins, ad?ug?m carnea de pui. Mai întâi buc??ile mari, c?ci se pr?jesc mai greu. Apoi buca?ile mai mici, desigur!
Când toat? carnea e frumos rumenit?, se scoate din tigaie ?i o punem întrun vas termoizolator sau întrun loc cald.
Mai ad?ug?m pu?in ulei în tigaie ?i c?lim u?or ceapa.
Când ceapa devine pu?in sticloas?, ad?ug?m ciupercile ?i mai pr?jim 1-2 minute la foc mediu.
Acum putem ad?uga smântâna dulce (pentru g?tit) ?i amestecând din când în când, ?inem tigaia pe foc pân? ce sosul rezultat începe s? se îngroa?e.
Lu?m tigaia de pe foc, atunci când sm?ntâna s-a îngro?at suficient de mult (lucru care se observ? atunci când, dând smântâna la o parte cu o lingur?, nu revine imediat înapoi în zona din care am luat-o).
Mont?m pe farfurie simplu, prin a?ezarea mai întâi a sosului de ciuperci ?i smântân?, peste care a?ez?m ?i/sau punem al?turi buc??ile de carne de pui. Orn?m cu pu?in? verdea?? ?i eventual cu câ?iva fulgi toca?i de chilli ro?u.
Pui cu sos de smântân? ?i ciuperci ... Done!
POFT? BUN?!

Comentarii (17):
Buna,buna reteta,i-a placut si sotului
Foarte gustoasa
Nici nu vreau sa ma gandesc cat poate sa fie de bun acest fel de mancare
Da. Pare foarte buna mancarica asta. Ceea ca mi se pare chair foarte interesant este ca lasi la alegerea fiecaruia ce fel de "garnitura" sa adauge. In ceea ce privest ceapa, eu as sugra in loc de juliene, tocata marunt.(sau procesta prin robot) Ia mai mult timp dar ...da aroma mai puternica. In rest... nicio problema. Doar un mic sfat: daca pui retete pe "petit chef" n uita ca este un site francez si ca nu are litere din limba romana. Daca iti verifici reteta pe site vei vedea ca a devenit o "varza a la kolojvar". Am folosit aceasta formulare doar ca sa punctez ceea ce ti-am sugerat. in rest ... multa sanatate !
Mia iesit nemaipomenit ms pt sfat
Fff bun
Excelent!
Imi place!
Fff gustos
Simpla si rafinata foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa