Petitchef

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
  • Le puneti pe toate in putin ulei incins.Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul,maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele.
  • Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
  • Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.


Poze

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune - poza 2
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune - poza 3
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune - poza 4
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Lixandra, 17/04/2019

Si eu fierb fasolea in oala sub presiune , intai fara capac pana ii schimb cateva ape (calde) iar la ultima pun capacul si o fierb la foc mic tot 1 ora . Dar ce rost are sa faci combinatia asta cand poti face o iahnie de fasole cum se zice la noi si mananci cu muraturi sau o salata de varza ? Eu fac sosul separat , calesc ceapa cu un bulion de ardei gras rosu sau gogosar (blenduit) adaug morcov si pastarnac tocat si zeama de la fasolea fiarta . Condimentez cu sare , piper , foaie de dafin iar cand morcovul e fiert adaug ardei gras tocat , usturoi tocat , marar , fasolea fiarta separat si pun la cuptor sa mai fiarba impreuna pana este gata . Cine doreste poate pune carnati alaturi .

(0) (0) Abuz
06/03/2017

Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.

(1) (0) Abuz
03/03/2017

Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează