Ingrediente: Pentru bază: 75 gr biscuiti 40 de grame de unt Pentru stratul de nuga: 60 gr smântână lichidă (30% grăsime) 60 gr lapte integral 50 gr nuga moale...
Ingrediente: un aluat sablée 200 gr de ciocolată 600 ml lapte (de preferință integral) 300 ml de smântână lichidă 140 gr zahăr 3 ouă 60 gr amidon de porumb
Ingrediente: Aluatul: 240 gr unt moale 120 gr zahăr brun 100 g zahăr alb 2 ouă 180 gr făină 3 gr praf de copt (1 linguriă) 6 gr de bicarbonat de sodiu (1...
Ingrediente: 225 gr cireșe fără sâmburi 1 ou 125 gr zahăr brun 120 gr de unt 2 lingurițe extract de vanilie 125 gr de făină 1 praf de sare 120 g chipsuri de...
Ingrediente: Caramel: 120 gr zahăr 70 gr de apă Flan de vanilie: 2 ouă 150 gr lapte condensat îndulcit 1 linguriță de extract de vanilie 200 gr smântână lichidă...
Nu mai e o noutate ca pe 14 februarie se sarbatoreste Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor. Ca multe alte sarbatori occidentale, Valentine’s Day a fost adoptata cu mare fast si la noi, desi prin traditie avem ziua de 24 februrie, Dragobetele.
Ingrediente: 200g praline de ciocolata 40g ciocolata neagra (8 patratele) 160 g unt (+ unt 20g pentru ungerea formelor) 60 g faina 20 g amidon alimentar 130 g...
Ingrediente: Baza de biscuiti: 200 gr biscuiti (tip Petit Beurre) 80 gr de unt Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba: 3 galbenusuri 40 gr zahar 200 ml lapte 2 foi...
Ingrediente: Blatul de cacao : 3 oua 60 gr zahar 20 gr cacao 50 gr faina Siropul de cirese: 200 gr cirese congelate 150 gr zahar 150 ml apa 50 ml kirsch Crema...
Ingrediente: 4 oua 90 gr zahar pudra 50 gr ciocolata neagra 50 ml smantana lichida 50 gr unt 10 gr cacao pudra 90 gr migdale pudra 10 gr de faina 5 gr praf de...
Ingrediente: Fondantul: 5 oua 150 gr zahar brun - vergeoise 200 gr ciocolata neagra 200 gr unt semi sarat 20 gr faina 2 linguri de caramel cu unt sarat Caramel...
Ingrediente: Aluatul de choux : 120 ml apa 50 gr unt un praf de sare 75 gr faina 2 oua 1 ou pentru ungere Crema de patiserie cu ciocolata : 350 ml lapet 3...
Ingrediente: Pentru zece bucati de mille-feuille: 700 gr de aluat de foietaj Zahar pudra Pentru crema de patiserie: 750 de ml de lapte 1 pastaie de vanilie 3...
Ingrediente: Clatite: 250 gr faina 4 oua 500 ml lapte 2 linguri de ulei 1 lingura de cafea de extract de vanilie 1 praf de sare 380 gr gem de zmeura 200 ml de...
Ingrediente: Aluatul de furseuri : 100 gr unt moale 90 gr zahar brun 1 ou 180 gr faina 1 lingurita de cafea cu praf de copt 100 gr pepite de ciocolata Aluatul...