Preparatul e f?cut din dou? re?ete clasice chineze?ti, u?or de preg?tit, dac? avem toate ingredientele la îndemân?. Sunt f?cute în stilul de pr?jire prin agitare (stir fry). Simplu, rapid ?i u?or de facut, cu condi?ia s? ave?i un wok la îndemân?. Normal,
Ideea mi-a venit citind o reteta din Good Food-ul de luna asta (numar aniversar btw - au implinit 5 ani, si le mai zic odata "La Multi, Multi ani!" cu ocazia asta), dar am facut-o cu cateva modificari - eram intr-o stare de creativitate maxima ieri! Mi se
Din seria "retete la plesneala (care n-au cum sa iasa rau)", prezentam nostimele pappardelle imbarligate cu niste creveti si cu niste ciuperci. Aici caleam champignoanele in ulei de masline dimpreuna cu ceva catei de usturoi pentru aroma. Crevetii fuse
Ingrediente :
- piept curcan cubule?e eu am pus cam 350 grame
-8-9 ciuperci medii
-2 c??ei usturoi
- 1-2 tulpin? praz
-1 r?d?cin? ghimbir
-un ardei rosu
-t?ie?ei pentru wok 50-60 grame
-4 linguri ulei de m?sline
-2 linguri sos de soi
ZILELE TRECUTE AM FACUT CIUPERCI UMPLUTE..NU FOARTE DIFERITE DE CELE FACUTE LA GRATAR,DOAR CA ACUM LE-AM FACUT IN CUPTOR ,IAR LANGA AM FACUT OREZ. PENTRU UMPLUTURA AM FOLOSIT : 1 CEAPA CODITELE DE LA CIUPERCI BRANZA FETA ULEI PATRUNJEL VERDE TOCA
Am avut o bucata de pulpa de vitel,aprox.500 g,am spalat-o, am taiat-o in felii de 60-80 g, pe care le-am batut cu ciocanul, si le-am marinat in otet balsamic alb, vin alb, ceapa, putin ulei, cam 2 ore, la frigider. Pt sosul de ciuperci : am calit o ceapa
Ingrediente: - 250g ravioli (eu am folosit ravioli cu brânz? - mi se pare c? merg mai bine pentru aceast? re?et?); - 200-300g ciuperci; - 150g ?unc?; - 200ml smântân?; - 50g parmezan; - un cubule? de unt; - 1 lingur? busuioc (dac? nu v? place prea mu
Ingrediente: - 200 g paste tortellini cu carne; - 150 g ciuperci; - 50 g unt; - 100 ml smântân?; - p?trunjel verde, sare, piper. Mod de preparare: Se pun pastele la fiert, în ap? clocotit? cu sare, ?i le ?ii pe foc cât scrie pe pachet. Scurgi pasatele de
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i
Acum câteva luni voiam s? mergem s? mânc?m ni?te tapas la un restaurant spaniol. Pe lâng? tapas de tot felul aveau ?i ni?te pintxos senza?ionale. Pincho , sau Pintxo este varianta basc? a bruschettei - o felie de pâine, de obicei baghet?, cu diferite
Dupa o idee de pe Culinar si hribii facuti anterior am comis o varianta.
Am cumparat de la aceeasi firma si mix de ciuperci, Aroma Padurii scrie pe ele, superbe, nu sunt foarte ieftine dar daca tinem de putin si bun , merita. Curatate bine,
Ingrediente:
un kg calamari
500 g mân?t?rci sau ciuperci albe
250 g smântân?
300 g creve?i decortica?i
ulei
Mod de preparare:
Pr?ji?i ciupercile singure, cu pu?in ulei ?i cu un c??el de usturoi. Separat, pune?i la pr?jit ?i calamarii, tot cu ulei ?i
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s