Ingrediente: 1 kg faina 1 cub de drojdie proaspata sare 2 galbenusuri 500 ml lapte caldut 200 ml smantana Acestea de sus au fost pentru aluat. ulei pentru uns...
Ingrediente: 200 g muschi de porc 1 ardei iute 2 foi de dafin 2 linguri otet 1 gogosar rosu murat 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri de orez 6 catei de usturoi 200 g...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: -1 kg fasole verde cat mai tanara pentru sosul de usturoi: 1 capatana usturoi 3-4 linguri ulei 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu 1 lingura otet...
Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.
Ingrediente: 290g faina 180ml lapte 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 7g drojdie 1 lingura de lapte si o lingura de zahar extra (pentru activarea drojdiei)...
Ingrediente: 2 cartofi mici 2 morcovi 1/2 ardei verde o bucata mica de telina un pastarnac o ceapa smantana - 250g marar maruntit piper o lingurita sare 4-5...
Ingrediente: 800 g pulpa porc sare piper rozmarin salvie boabe de mustar 100 ml ulei zeama de la jumatate de lamaie pentru garnitura 400 g orez o ceasca de vin...
Ingrediente:
usturoi
vegeta
ulei
smantana
patrunjel
Mod de preparare:
Se cur??? usturoiul, se piseaz?, se freac? bine cu o linguri?? de vegeta (pân? devine ca o past?) ?i o linguri?? de ulei fierbinte (de la cartofi sau friptur?.
Apoi se adaug? sifo