Ingrediente: Blatul de ecler: 5 oua 300 ml apa 400 gr faina 75 ml ulei, sare Crema pentru de ecler: 4 oua , 700 ml lapte 7 lg faina, z. vanilat, 100 gr unt 3 lg...
Ingrediente: Crema 3 oua mari 250 g zahar tos 15 ml rom 150 ml coniac (sau sampanie) 400 g frisca 30 g gelatina granule (din pliculete) 50 ml apa (sau suc de...
Ingrediente: BLAT din: 6 oua 6 lg zahar 6 lg faina 1 lg apa 1 lg ulei 1 plic zahar vanilat UMPLUTURA: 1 blat din: 4 oua 4 lg faina 4 lg faina 1 lg apa 1 lg ulei...
Ingrediente: 250 g piscoturi Savoiardi 100 ml rom 300 g dulceata portocale 750 ml frisca 3 banane mari 100 g miez de nuca jumatati 400 g ciocolata 55% cacao 3...
Daca doriti sa experimentati nu va fie frica sa incercati o reteta de tort, dar tineti cont de urmatoarele sfaturi: alegeti o reteta rapida si usoara, folositi fructe proaspete si de sezon, pregatiti creme in combinatii contrastante...SERVITI CU POFTA!
Ingrediente: Crema: 200 g zahar pentru caramelizat 6 oua 800 ml lapte 200 g zahar 4 plicuri de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon 1/2 fiola vanilie un...
Ingrediente: Blat : 4 oua 125 g zahar 100 g faina 25 g cacao 2 lingurite praf de copt Crema de ciocolata: 200 g ciocolata cu lapte 200 ml frisca lichida Sosul...
Ingrediente: Aluat Éclair 200 ml lapte 300 ml lichior cu aroma de ciocolata si rom un praf de sare 2 plicuri zahar vanilat 120 g unt 300 g faina , cernuta 8-9...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: Pentru blatul de rulada: 6 galbenusuri de ou 4 albusuri 2 lg faina 2 lg amidon 2 lg nuci pisate 6 lg zahar 2 plicuri zahat vanilat 1 praf de sare...
Ingrediente: Foi: 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie Crema: 4 oua 400 g zahar 4 lg apa 1 pac margarina rama 100 gr cacao 2 esente rom Glazura: 200 g...
Ingrediente: 20 piscoturi 20 g de gelatina 1 cana cu zahar 500 g frisca 250 g frisca pentru ornat 3 oua 1 compot de ananas 1 cana lapte 250 g stafide muiate in...
Ingrediente: Necesar: 1 / 2 kg biscuiti sau piscoturi. Crema pentru tortul de biscuiti sau piscoturi: 200 g unt, 2 oua, 140 g zahar, 30 g cacao, 20 g nescafe....
Ingrediente: Pentru crema: 200 g zahar pentru caramel 1 lingura apa 6 oua 800 ml lapte 200 g zahar 4 plicuri de vanilie 1/2 fiola vanilie un praf de sare 5 mere...
Ingrediente: Reteta blatului: 8 albusuri, 200 g zahar tos, 15 m rom sau zeama de lamîie, 150 g nuci macinate, 50 g cacao, 1/2 pachetel cu zahar vanilat. Pentru...
Ingrediente: Blatul: 8 albusuri 250 g zahar tos 20 ml zeama de lamîie sau rom 200 g curmale sau smochine 100 g migdale sau mici, alune 200 g nuci macinate...
Ingrediente: 3 oua mari 60 g faina 75 g zahar lingura rom sau zeama de lamîie 250 g fructe de diferite culori 200 ml apa 3 foi de gelatina rosie sau 8 g...
Ingrediente: Blatul: 6 oua mari, 100 g nuci macinate, 50 g cacao, 15 ml rom, 140 g zahar tos. Crema: - 3 oua, 50 ml apa, 50 g cacao, 30 g nescafe, 300 g unt,...
Ingrediente: Reteta Blatului pentru tort de portocale: 8 albusuri, 250 g nuci mnacinate, 250 g zahar tos, coaja de la o portocala, 20 ml zeama de lamîie sau...