Petitchef

Salata calda de fructe uscate si castane

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
? 100 gr zahar ? 1 baton de scortisoara ? 1 baton de vanilie, taiat pe lungime ? 200 ml apa ? 150 gr castane, gata prajite si decojite ? 100 gr smochine uscate ? 50 gr caise uscate ? 50 gr nuci ? iaurt sau smantana, la servire (otional)

Mod de preparare: 1. Se pune zaharul cu batonul de vanilie, cel de scortisoara si 200 ml apa intr-un vas, pe foc potrivit.Se adauce siropul la fierbere, si se lasa pana cand zaharul s-a dizolvat.Se adauga castanele, fructele uscate si nucile si se lasa sa fiarba la foc mic, neacoperite, timp de 15 minute, pana cand siropul s-a ingrosat putin. 2. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste alaturi de o lingura plina de iaurt/smantana.








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata calda de fructe uscate si castane
Salata calda de fructe uscate si castane
4 porții
1h5m
Foarte ușor
Rețetă Salata calda de cartofi
Salata calda de cartofi
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: