Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

De NATURAL 100 % - SAFE FOOD

INGREDIENTE

2 vinete de marime medie (circa 500 g), t?iate în cuburi
1 varz? medie, taiata fideluta (circa 1 kg)
2 ardei grasi, tocat (250 g)
1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
4 patlagele verzi - 450 g, tocate
4 morcovi rasi lung - 450 g)
1 manunchi de petioli de ?elin?
1 capatana de usturoi fin tocat
1 can? cu ment? proasp?t? tocata
1 can? cu p?trunjel proasp?t tocat
4 linguri de sare
300 ml o?et de vin
Incepem cu vanata, care se va taia felii, se presara cu sare si se va lasa la scurs, punand pe acestea o greutate. Se las? aproximativ 20 de minute, apoi se clatesc cu apa rece; se storc usor.
Într-un castron mare amesteca, toate legumele ?i plantele aromatice. Se adaug? sare ?i se amestec? bine cu mâinile. Dam deoparte vreo 20 de minute.
Pregatim un borcan de 2l, sterilizat prin fierbere în ap? ?i uscat bine.
Umplem borcanul cu legumele stoarse usor, apoi turnam o?et cat sa fie acoperite legumele. Legam borcanul cu celofan; se p?streaz? într-un loc rece si se consuma dupa o s?pt?mân?.




De NATURAL 100 % - SAFE FOOD



Punctează această reţetă:


Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale