Petitchef

Salata Bulgareasca (conserva)

Antreuri
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Legumele se spala, se curata, se taie felii de aceeasi marime. Se aseaza intr-un borcan de 3 litri sau mai mare, bine spalat si uscat, in randuri, iar deasupra se pun frunze de telina si de visin.
  • Printre legume se pun bucati de hrean si boabe de mustar. La urma se pun doua be?e in cruce apasand legumele in asa fel incat sa nu se ridice la buza borcanului.
  • Se face un amestec din 1 litru de otet de foarte buna calitate, 2 litri de apa si cate 30 g de sare grunjoasa la fiecare litru de lichid, deci la 3 litri de otet cu apa, 90 g de sare.
  • Apa cu otetul si cu sarea se fierb cateva minute si se toarna lichidul clocotit deasupra legumelor.
  • Se acopera borcanul imediat si se leaga cu celofan. Ca sa nu se sparga borcanul din cauza apei fierbinti, inainte de a o turna, asezati o lama de cutit sub fundul borcanului.


Întrebări:




Comentarii:

15/09/2016

F.buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează