Petitchef

Salata mediteraneana cu paste

A durat ceva vreme pân? s? accept c? pastele sunt bune ?i reci. Pentru mine pastele trebuiau s? fie calde, proasp?t fierte. La multe petreceri se serve?te salat? de paste, îns? aproape de fiecare dat? cu sos de maionez?. Pastele singure au o groaz? de calorii, dac? mai pui ?i câteva linguri bune de maionez? peste ele, ?i ?unc?, devin o bomb? caloric?. Am c?utat pe internet mult? vreme o re?et? pe gustul meu, pe care am schimbat-o pân? când a devenit a?a cum îmi place mie.
Ingredientele sunt destul de scumpe pentru aceast? salat?, îns? se poate adapta dup? buzunarul fiec?ruia. Salata e gustoas? ?i f?r? sâmburii de pin, care cost? o mic? avere.  ?unca de Parma se poate înlocui cu Serano, sau alt? ?unc? asem?n?toare ? doar s? nu fie prea afumat?. În rest, dac? nu este rucola, se poate lua salat? normal?, care se taie în buc??i mici. Pesto se poate face ?i acas?, din rucola, busuioc, p?trunjel sau alte verde?uri.
Nudelsalat
Ingrediente pentru 4 por?ii:
250 g paste scurte
200 g mozzarella
150 g rucola
200 g ?unc? Parma (sau Serano)
150 g ro?ii Cherry
150 g ro?ii uscate (în ulei)
50 g sâmburi de pin
1 c??el de usturoi pisat
60 ml ulei de m?sline
1 TL pesto de busuic sau rucola
1 TL mu?tar
1 TL miere
3 EL o?et balsamic
Parmesan (r?zuit)
sare
piper
Nudelsalat2
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente, se storc, se limpezesc cu ap? rece ?i se las? s? se r?ceasc? bine.
Sâmburii de pin se pr?jesc într-o tigaie, f?r? s? se adauge ulei. Când sunt gata se scot pe o farfurie (dac? r?mân în tigaia fierbine s-ar putea arde). Rucola se spal?, se stoarce ?i se taie în buc??i cam de vreo 2-3 cm lungime. Ro?iile uscate se toac? m?runt. Mozzarella se stoarce de zer, apoi se taie în cubule?e. ?unca se taie în feliu?e sub?iri. Ro?iile cherry se taie în jum?t??i, sau sferturi dac? sunt mai mari.
Toate ingredientele, în afar? de sâmburii de pin ?i parmezan, se amestec? cu grij? într-un castron mare.
Se face apoi dressingul: într-un borcan cu filet se adaug? uleiul de m?sline, o?etul balsamic, usturoiul pisat, pesto, mu?tarul, mierea, sare ?i piper dup? gust. Se închide borcanul ?i se agit? bine pân? când dressingul devine omogen.
Înainte de servire se adaug? dressingul peste salat? ?i se amestec? cu grij?. Se presar? apoi sâmburii de pin ?i parmezanul r?zuit peste salat?.
Nudelsalat1
 
DE  Hier klicken für das Rezept auf Deutsch








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata cu paste
Salata cu paste
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata mediteraneana cu creveti
Salata mediteraneana cu creveti
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreVopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: