Petitchef

Saratele cu branza

Cand vrei sa-ti intinzi picioarele ca un Pasa, sa bei o bere si sa te uiti la un film / meci, sau pur si simplu sa tai niste frunze... musai iti trebuie ceva de rontait, nu? Sau sufar eu de food addiction?  Saratelele astea sunt atat de milostive cu papilele gustative, fac casa buna chiar si cu-n pahar cu lapte acru, asa ca nu stiu si nici nu-mi pasa de obsesii ....
Hei tu ... soccer guy !  da... cu tine vorbesc... poti sa ti le pregatesti singur si in cazul in care Romania se califica pentru Euro 2012, obtii o satisfactie la patrat...  So, tot ce trebuie sa faci, e sa pui intr-un vas 700 g faina, 350 g unt rece ciopartit cu furculita/cutitul, 100 g margarina, 1 lingura cilli, 2 prafuri de sare, 380 g branza proaspata de vaca, 190 g branza cu mucegai, maruntita - de data asta Danish blue, 1 lingura cu varf de susan, 2 oua....si te faci ca amesteci bine... apoi chiar te implici, ca nu-i de joaca daca vrei sa mananci !






Vezi sa nu uiti de oua, musai 2 - proaspete. Mai pui si 100 g corn flakes  zdrobit in palma, hai ca ai putere, nu te da sensibilos si neajutorat. Amesteci repede repede, faci o bila ca o minge de fotbal si o arunci drept in poarta (ai grija pe care o nimeresti) si gooooolllll !!!  Ai trecut cu bine de prima repriza de gatit.... Iti ajung minutele de publicitate, pentru operatiunea asta, apoi timp de-o repriza de fotbal (sau mai mult),  lasi ''mingea" la frigider.




La pauza, scoti  'mingea din poarta'  si pui tata mana pe facalet... asa capeti experienta !  Pudrezi plansa de lucru cu niste faina, si intinzi... Intinzi bine de tot, cam de 1 cm grosime sau mai mult, depinde cum le preferi.. Ma abtin sa-ti dau vreun sfat !
Daca n-ai nici o forma speciala (si sigur n-ai, sau poate nici nu stii ce-i aia) , folosesti o halba / pahar de bere si te-ai scos.. Helloouu, vezi sa nu uiti de foaia de copt... !!  Le ungi cu putin ou si presari niste seminte de susan, et voila... a trecut si pauza, iar tu esti deja calificat pentru etapa a II a : cuptorul. Il incingi cu vreo 5 minute inainte, apoi dai tava la cuptor pentru 20 -25 minute la 180 grade. Si -ti misti repede trupul in living,  la meci, ca doar e repriza a doua..




Dupa minute alea, tragi o fuga pana in bucatarie, scoti tava din cuptor, torni repede saratelele pe un platou si Goooolllll ! Tocmai ai pierdut punctul care califica Romania. Printre toate bip-urile din lume care-ti spumega la gura, te afunzi pe canapea neputincios si incepi sa halesti.... Oricum n-ai altceva de facut, decat sa astepti cu inima-n gat reluarea, sa vezi si tu secventa cu 'pricina'..




PS: Acum nu te vaita, eu am mai multa experienta ca tine, asa c-am facut niste stelute (cu o forma - jucarie dupa care am cotrobait vreo 5 minute prin camera lui Eduard) si a doua tava - saratele invartite, sau nush' cum sa le zic. 


Oricum, sunt geniale... ti se baga singure pa gat.... numai sa-nghiti...  :)) Sa aveti pofta !

?












Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Saratele cu branza
Saratele cu branza
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Saratele cu branza de oi
Saratele cu branza de oi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosele cu branza
Gogosele cu branza
15 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!Branza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: