Petitchef

Sarmale cu orez la kavarma si mancare de castraveti acri

Am avut doua verze medii, circa 200g de orez, un morcov, doua cepe, slanina afumata, bulion, vin rosu, cimbru, dafin, piper.
Calim ceapa si morcovul rase vreo doua minute, punem si orezul, amestecam alte doua minute si stingem cu o lingurita de bulion diluat in putina apa. Mai lasam sa fiarba un pic, lichidul scade foarte repede, luam de pe foc, punem sare, piper, ce verdeturi vrem/avem. Eu neavand marar ori patrunjel prin casa, nici optiunea de a le procura, am bagat o jumatate de lingurita de oregano: exceptional.
Intocmim ceva pe fundul kavarmei dintr-un strat de varza tocata, unul din felii de slanina afumata, plus cimbru si piper.
Pe masura ce umplem foile de varza cu orezul mai devreme calit dimpreuna cu toate cele, alcatuim un peisaj ca cel de mai sus, in care sarmalele se incadreaza cuminti de tot.
Punem deasupra restul de varza, o foaie de dafin, piper si, fireste, cimbru (unii spun ca ar iesi amar cu atata cimbru, mie mi s-a parut bun). Mai spre sfarsit, adaugam niste vin rosu si niste bulion diluat cu apa, la asta n-am apucat sa fac poza, ca aveam treaba cu mancarea de castraveti.
De data asta, am avut cuptor nefunctional, asa incat am depus kavarma pe o tabla peste flacara de aragaz si am lasat-o acolo ore in sir la foc mic, pana mi s-a parut totul fiert si in regula.



Asa-i ca mergea niste marar verde in imaginea de deasupra? N-am avut. I-am dat tot cu oregano. In acest caz, am dispus de trei pulpoaie de pui, doua borcane (de circa 500g fiecare) de castraveti murati, o ceapa, trei catei de usturoi, boia, bulion, vin rosu, dafin.
Aici deja prajisem un pic pulpele date pe din doua, calisem ceapa si un catel de usturoi, pusesem un pic de boia si acoperisem cu apa clocotita,
pregatisem acriturile,
apoi le-am, desigur, impreunat.
Le-am lasat sa bolboroseasca pana cand a fiert carnea (erau si castravetii intr-o stare foarte rezonabila: nici tari, nici scofalciti),
dupa care a venit randul bulionului si al foii de dafin, plus un pic de piper si oregano. Si da-i si fierbe iar
si, la sfarsit de tot, am pus ceilalti catei de usturoi.
Zic: bune mancaruri, simple si indestulatoare.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Sarmale de post cu orez
Sarmale de post cu orez
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale cu orez si cimbru
Sarmale cu orez si cimbru
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale cu orez si ciuperci
Sarmale cu orez si ciuperci
8 porții
3 h 20 m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: