Petitchef

Somon cu piuré de cartofi si de mazare

M-am încumetat zilele trecute în sfâr?it s? încerc o nou? metod? de pr?jire-fierbere a somonului, ?i anume în ulei c?ldu?. Am v?zut la TV un buc?tar renumit preparând astfel pe?tele ?i ideea m-a încântat. M-am gândit c? e destul de complicat ?i e nevoie de mult? experien?? s? po?i g?ti astfel, dar, de fapt, e foarte simplu. Am înc?lzit într-o crati?? ulei  la 60°C,  l-am pus apoi de-o parte ?i am v?zut c? temperatura tot urca. A trebuit s? a?tept câteva minute pân? când s-a stabilizat la temperatura dorit?, am pus apoi somonul ?i l-am l?sat s? stea acolo vreo 12 minute. A ie?it o minun??ie! Nu pot decât s? recomand aceast? metod?.
Lachs mit purees a (16)

Somon cu piuré de cartofi ?i de maz?re
Ingrediente pentru 2 por?ii:
2 buc??i somon, cam de 150-200 gr. fiecare (s? aib? aceea?i grosime peste tot)
500 ml ulei (eu am amestecat ulei de m?sline cu ulei de floarea soarelui)
250 gr. maz?re congelat?
1/2 ceap?
50 ml vin alb sec
sup? de legume
1 lingur? zeam? de l?mâie
2-3 cartofi
150 gr. ?elin? (r?d?cin?)
30 gr. unt
pu?in lapte cald
p?trunjel verde tocat
2 linguri ulei de m?sline
sare
piper
Lachs mit purees a (17)
Mod de preparare:
Somonul: se cur??? filetul de somon ?i se taie astfel încât s? aib? aceea?i grosime peste tot. Se las? s? stea la temperatura camerei cam o jum?tate de or?. Într-o crati?? înalt? se pune uleiul la înc?lzit pân? atinge temperatura constant? de 60°C (se verific? cu termometrul de buc?t?rie). Se ia crati?a de pe aragaz. Se s?reaz? filetele de pe?te ?i se pune în ulei. Se las? s? stea în ulei 10-15 minute, depinde de cât de mari sunt filetele. Se scoate apoi ?i se las? s? se scurg? pu?in pe un ?erve?el de buc?t?rie.
Lachs mit purees a (2)
Piuré de cartofi: se cur??? cartofii ?i ?elina, se spal?, se taie în buc??i mici ?i se pune la fiert în ap? cu sare. Când sunt fier?i se paseaz?, se adaug? untul ?i laptele cald ?i se amestec? bine.
Piuré de maz?re: se toac? ceapa m?runt ?i se c?le?te într-o lingur? de ulei. Se adaug? maz?rea congelat?, s? c?le?te pu?in, se stinge cu vinul ?i se las? s? fiarb? cca. 2 minute. Se adaug? sup? de legume cât s? acopere maz?rea. Se las? s? fiarb? la foc potrivit. Se verific? maz?rea dac? e fiart?. Trebuie s?-?i p?streze culoarea verde intens?. Când e fiart?, se stoarce de zeam?, îns? zeama nu se arunc?. Cu un mixer se paseaz? maz?rea. Se adaug? zeama de l?mâie. Dac? piuréul ob?inut e prea tare, se sub?iaz? cu pu?in? zeam? în care a fost fiart? maz?rea. Se potrive?te de sare.
P?trunjelul verde se toac? m?runt ?i se amestec? cu uleiul de m?sline.
Se a?eaz? somonul ?i piuréurile pe farfurie ?i se decoreaz? cu uleiul cu p?trunjel.
Lachs mit purees a (9)
 









Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon cu piure de cartofi si mazare
Somon cu piure de cartofi si mazare
2 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somon12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: