Petitchef

Somon cu rosii cherry

Mai ?ine?i minte cum era pe vremuri? ?Nici o mas? f?r? pe?te!? Voiai s? cumperi f?in? de porumb, trebuia s? iei ?i un kilogram de macrou congelat. ?i ce bun era macroul pr?jit în f?in? de porumb cu mujdei de usturoi! Cred c? de atunci n-am mai mâncat macrou. L-am schimbat de mult? vreme cu al?i pe?ti. G?tesc cel pu?in o dat? pe s?pt?mân? pe?te, cel mai adesea somon cu legume. Cel mai mult îmi place somonul cu ro?ii cherry. E atât de delicios, iar prepararea foarte simpl? ?i rapid?.
Lachs mit Tomaten a (9)
Sfaturi:
Dac? nu g?si?i pe?te proasp?t, sau pe?tele din tejghea nu arat? a fi proasp?t, lua?i mai bine pe?te congelat - este congelat imediat dup? ce a fost prins ?i eviscerat, direct pe vapor. Lua?i pe?te de calitate ? cost? pu?in mai mult, dar merit?. Pangasius, de exemplu, sun? a pe?te exotic, este adus în cele mai multe magazine din zona Vietnam. De curând au fost f?cute publice condi?iile în care ace?ti pe?ti sunt crescu?i ?i apoi preg?ti?i pentru ambalare. Bazinele sunt extrem de aglomerate ?i nu sunt constant cur??ate. De aceea se pun diverse medicamente în ap?, mai ales antibiotice ?i fosfa?i, care se reg?sesc apoi în carnea acestor pe?ti ?i prin consumarea acestor pe?ti medicamentele sunt preluate de om. Pangasius con?ine foarte mult? ap? ?i este totodat? pe?tele ce livreaz? cele mai pu?ine vitamine ?i substan?e nutritive. A?a c? mai bine lua?i Pangasius biologic (ecologic) sau alt pe?te.  
Somon cu ro?ii cherry
Ingrediente pentru 2 por?ii:
2 buc. a 150 gr. somon proasp?t, cu piele
250-300 gr. ro?ii cherry
busuioc proasp?t
2 linguri ulei
1/2 lingur? unt
50 ml sup? de legume
sare
piper
Mod de preparare:
Se cur??? pe?tele de solzi, se spal? ?i se usc? cu un ?erve?el de buc?t?rie. În cazul în care sunt oase, acestea se scot.
Se trece u?or cu degetele peste fileul de pe?te dinspre cap spre coad?; dac? sunt oase, acestea se vor ridica u?or ?i se scot cu o penset? în direc?ia de cre?tere a mu?chiului, în unghi de 45° pentru a nu strica structura c?rnii de pe?te.
Se s?reaz? pe?tele pe partea f?r? piele imediat înainte de pr?jire.
Dac? se s?reaz? din timp, sarea va extrage apa din file, iar carnea va r?mâne seac?.
Se înc?lze?te o tigaie, se pune 1 lingur? de ulei ?i se pun buc??ile de file la pr?jit pe partea cu pielea, la temperatur? medie pentru cca. un minut. 
Pentru ca pielea s? r?mân? întins? ?i s? se pr?jeasc? crocant ?i uniform se poate a?eza o tigaie peste pe?te, ca s? apese fileurile, timp de circa un minut.
Se continu? pr?jirea la temperatur? mic?.
Dac? temperatura este prea mare, proteinele din pe?te se vor scurge, iar carnea va deveni uscat?.
În timpul pr?jirii se poate observa pe partea lateral? a fileului cum se schimb? culoarea c?rnii pe m?sur? ce se pr?je?te. Când culoarea se schimb? pân? la 3 sferturi, se întoarce fileul ?i se pr?je?te timp de un minut. Pe?tele e perfect pr?jit când carnea se desprinde în straturi ?i în?untru e sticloas?. 
LachsMitCherryTomaten a b (2)
Între timp, într-o alt? tigaie se pune o lingur? de ulei la înc?lzit, iar apoi se adaug? ro?iile cherry. Se pr?jesc la temperatur? medie. Dup? cam un minut se adaug? 50 ml sup? de legume. Când scade supa la jum?tate se adaug? untul ?i se las? s? se topeasc? ?i s? lege sosul. Se potrive?te de sare ?i piper (aten?ie, dac? supa de legume e s?rat?). Eu adaug în timpul fierberii o crengu?? de busuioc ? îi d? sosului un gust foarte bun.
Se a?eaz? ro?iile ?i sosul pe farfurii ?i pe?tele cu partea cu pielea în sus. Se decoreaz? cu frunze proaspete de busuioc. Eu am a?ezat de data asta pe?tele cu pielea în jos.
Lachs mit Tomaten a (6) 










Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Somon cu rosii cherry
Somon cu rosii cherry
2 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Mon Chérie.... Rosie CherryMon Chérie.... Rosie CherryRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somon

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: