Petitchef

Telemea de vaca

Trebuie sa incercati macar o data aceasta telemea. Este foarte buna si unde mai punem la socoteala ca este fara conservanti si alte E-uri. 


Avem nevoie de 3 litri de lapte. 
Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Ceilalti 2 litri ii lasam la frigider pana a doua zi.
Pentru iaurt umplem pe jumatate 2 borcane cu lapte rece. Apoi adaugam laptele cald. Punem capacul. Incalzim cuptorul la minim, timp de 10 minute apoi stingem focul.
Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata nemiscate.
A doua zi aducem la punctul de fierbere cei 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.
.





 Scurgem branza printr-o sita deasa.






Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare. 
Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.






Pofta buna!








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Telemea marinata
Telemea marinata
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Salata cu telemea de vaca taiata cubulete
Salata cu telemea de vaca taiata cubulete
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Buzunare cu telemea
Buzunare cu telemea
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: