Petitchef

Tocanita de pui

De vreo cateva saptamani sunt "torturata" de sotul meu care a vazut pe un site o reteta gulas. Imi fac curaj si timp sa gasesc reteta, o citesc si raman pe ganduri, apoi ma duc sa ma iau de ?puiutul" meu: e cu carne fiarta, de porc, chiar! Lui nu-i place carnea fiarta si aud declaratia asta de fiecare data cand se iveste ocazia, la care mi se replica, "nuuuuu, fa-o tu asa, cum stii tu, fara carne fiarta, dar vreau asa cu sos rosu mult, si sa nu fie de porc, ci cu pui". Asta e simplu, ca am aproape intotdeauna niste pui in congelator, exact pentru ocazii din astea. Asa ca ma intorc la caietul meu de retete si scotocesc pe acolo sa gasesc ceva asemanator cu ce-si doreste imaginatia Dutzului meu. Pana la urma am gasit reteta asta si pe cand gateam asa, am realizat ce buna ar fi o mamaliguta! 

tocanita de pui cu mamaliguta
Cum am facut? Am luat niste bucatele de pui, eu am avut bucatele de piept, dar pot fi si picioare, aripi, sau amestecate si se pun la prajit in tigaie, cu o lingura de ulei, se intorc cand pe-o parte cand pe alta, pana se albesc pe toate suprafetele. Intre timp, se curata o jumatate de ceapa si jumatate de ardei gras, se taie marunt si se calesc intr-un pic in ulei, se adauga o cutie de rosii in sos, sare, boia, vegeta, o jumatate de lingurita de zahar, o jumatate de lingurita de faina, un pic de vin (optional) si se amesteca bine, se lasa un pic sa dea in clocot si apoi se pune peste bucatelele de pui, se adauga apa pana se acopera bine bucatelele de pui. Se acopera tigaia si se lasa la clocotit vreo 20-30 de minute. Intre timp eu am facut prima mea mamaliguta :) Dar varianta usoara, aici mamaliga este considerata de provenienta italiana si se numeste polenta, asa ca mi-am luat o punguta din asta de polenta, care de fapt e malai simplu :), am pus la fiert apa cu sare si apoi m-am pus pe amestecat pana cand am considerat ca are suficient malai si e suficient de "tare" mamaliguta mea. Al meu Vladutz nu se atinge de mamaliga, asa ca am terminat-o a doua zi cu ultimul dintre ardeii facuti duminica trecuta.

festin de miercurea seara


La asemenea ospat am adaugat castraveciori murati si, bineinteles, se cerea o sticla de vin, un Rioja 2004.  

un vin rosu bun






Comentarii:

08/03/2014

Ok foarte buna .super

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Super reteta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de pui
Tocanita de pui
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tocanita de pui cu caise
Tocanita de pui cu caise
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tocanita de pui cu vinete (chicken and aubergine stew)
Tocanita de pui cu vinete (chicken and aubergine stew)
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: