Petitchef

TORT EGIPTEAN

Fiind o ocazie mai special?, pentru duminica trecut?, am preparat acest tort a c?rei re?et? am g?sit-o pe multe bloguri de buc?t?rie sau pe situri culinare.
In general modul de preparare al acestui delicios tort este identic.
Iat? ce am folosit pentru prepararea unei foi de tort:
- 2 albu?uri
- 2 linguri de zah?r
- 1/2 lingur? f?in?
- 40 g alune m?cinate
Crema 1:
- 6 g?lbenu?uri
- 6 linguri de zah?r
- 340 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 170 g unt
- esen?? de vanilie
Crema 2:
- 200 ml fri?c? lichid?
- 150 g zah?r
- 120 g nuci zdrobite
La ingrediente am pus por?ia pentru prepararea unei foi. Se fac trei astfel de foi.
Se bat albu?urile spum?, se adaug? zah?rul ?i se bate pân? ce ascesta se tope?te.
F?ina se amestec? cu alunele m?cinate ?i se adaug? la albu?uri.


Compozi?ia se pune pe fundul formei de copt torturi ( cu diametrul de 24 cm) uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in? ?i se coace la foc mic timp de 25 minute.
Se procedeaz? la fel cu a doua ?i a treia foaie.



Pentru crema 1 punem g?lbenu?urile într-o cr?ticioar? ?i le amestec?m cu amidon ?i zah?r.
Se adaug? laptele treptat ?i se pune cr?ticioara pe foc mic, amestecând continuu.



Se las? pe foc mic pân? se îngroa?? apoi se ia de pe foc ?i se pune la rece.



Pentru crema 2 se tope?te zah?rul, se adaug? nuca zdrobit? apoi se pune într-o farfurie uns? cu unt ?i stropit? cu pu?in? ap?. Se las? s? se r?ceasc?.


In mixer se spumeaz? untul apoi se adaug? câte o lingur? din crema de g?lbenu?uri.

Se amestec? foarte bine pân? ce rezult? o crem? foarte fin? . Se adaug? esen?a de vanilie.

Se scoate zah?rul caramel de pe farfurie, se pune într-o pung? de plastic ?i se zdrobe?te cu un ciocan de buc?t?rie. Fri?ca se bate pân? se înt?re?te ?i se adug? caramelul zdrobit. Se amestec? u?or .



Toate fiind preg?tite se poate trece la asamblarea tortului: se pune o foaie , 1/3 din crema de g?lbenu?uri, 1/3 din crema de fri?c?, o alt? foaie, alte dou? creme, ultima foaie, crema de g?lbenu?uri ?i fri?c?.


Tortul nu se îmbrac?, se d? la rece de seara pân? diminea?a sau la frigider pentru câteva ore.



Este un tort super delicios, simplu de preparat ?i ieftin .







Comentarii:

15/01/2014

Deliciossssss

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort egiptean by amalia (reteta testata)
Tort egiptean by amalia (reteta testata)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: