Petitchef

Ricotta cu Usturoi

15 rețete
Rețetă Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!

Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!

(1 vot), (1)
Felul principal Foarte ușor 25 min 20 min
Ingrediente: 26 conchiglioni 360 gr spanac 250 gr de ricotta 1 cățel de usturoi 250 ml sos de roșii 40 gr parmezan 1 ou 1 cub de unt
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete

Paste alla norma - paste siciliene cu vinete

(4 voturi), (1) , (5)
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: Gătirea pastelor: 300 gr paste (tortiglioni) Gătirea vinetelor la cuptor: 1 vânătă (dimensiune medie) 2 linguri ulei de măsline sare piper Sos de...
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta

Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta

(3 voturi), (1)
Felul principal Foarte ușor 20 min 45 min
Ingrediente: 6 foi filo ulei de măsline 600 gr spanac proaspăt sau congelat 1 ceapă 1 cățel de usturoi sare piper 2 ouă 250 gr de ricotta 200 gr feta
Rețetă Tarta italiana de paste

Tarta italiana de paste

(3 voturi), (1) , (16)
Felul principal Foarte ușor 15 min 1 h 8 m
Ingrediente: 2 foi de aluat brisée 250 gr ricotta 80 gr parmezan ras 2 oua 4 galbenusuri un albus o lingurita nucsoara sare piper o lingura ulei de masline 1...
Rețetă Lasagna cu dovlecei

Lasagna cu dovlecei

(3 voturi), (23)
Felul principal Ușor 30 min 35 min
Ingrediente: Lasagna cu dovlecei : 2 dovlecei sare grunjoasa Umplutura : 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 kg spanac 450 gr ricotta 120 gr...
Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

(25 voturi)

Originar din Asia Centrala, usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate, cu o istorie de peste 5000 de ani. Egiptenii antici au fost primii care au cultivat aceasta planta, care a jucat si un rol important in cultura lor.

Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac

Börek, delicatesa turceasca cu spanac

(7 voturi), (3) , (14)
Felul principal Foarte ușor 10 min 20 min
Ingrediente: 18 foi de aluat filo 800 gr spanac proaspat (sau congelat) 200 gr de feta 3 salote 2 catei de usturoi Ulei de masline sare piper 150 gr de unt 3...
Rețetă Cannelloni cu spanac si ricotta

Cannelloni cu spanac si ricotta

(36 voturi), (4) , (31)
Felul principal Foarte ușor 15 min 1 oră
Ingrediente: spanac ( eu am avut cat incape in doua palme, oparit dar congelat caci nu am mai avut chef sa-l fac la vremea aia) 250g branza ricotta 6 tuburi...
Rețetă Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta

Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta

(33 voturi), (4) , (14)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: catel de usturoi busuioc conserva de rosii, o lingurita de zahar, una de otet balsamic, sare si piper. 2 catei de usturoi 300 g spanac nucsoara,...
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Cuburi marmorate cu ricotta si rosii - aperitiv

Cuburi marmorate cu ricotta si rosii - aperitiv

(22 voturi), (5) , (28)
Aperitiv Foarte ușor 45 min 35 min
Ingrediente: 1 compozitie pe baza de rosii 3 oua 90 g.faina 1 cutie 480-500 g. sos de rosii nu bulion. 2 catei usturoi 2 lingurite ulei de masline masline...
Rețetă Cannelloni cu ricotta si spanac

Cannelloni cu ricotta si spanac

(18 voturi), (2) , (9)
Felul principal Foarte ușor 40 min 25 min
Ingrediente: 6 cannelloni o ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri pline de ricotta 4 linguri pline de spanac fiert si bine scurs un ou sare, piper 3 linguri de...
Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

(137 voturi)

Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...

Rețetă Cannelloni cu spanac si ricotta

Cannelloni cu spanac si ricotta

(4 voturi), (15)
Felul principal Foarte ușor 20 min 30 min
Ingrediente: Pentru umplutura : 350 g ricotta sau urda dulce 400 g pure de spanac proaspat bine scurs deapa,sau pure de spanac congelat 1 ou putin ulei un catel...
Rețetă Rulouri de vinete si branza

Rulouri de vinete si branza

(9 voturi), (2) , (5)
Felul principal Foarte ușor 30 min 40 min
Ingrediente: 1 vanata mare sau 2 medii sare si piper 450 g branza ricotta 1 ou 1/3 cupa mozzarela pe razatoare 1-2 linguri parmesan ras, plus 3-4 linguri...
Rețetă Lasagna cu carne tocata de pui

Lasagna cu carne tocata de pui

(1 vot), (2)
Felul principal Ușor 1 oră 1 oră
Ingrediente: Foi lasagna (ce nu necesita fierbere in prealabil) 1 lingura ulei 1 lingura unt 1 ceapa 3 morcovi 2 catei usturoi 1 kg piept pui (sau pulpe...
Rețetă Cannelloni cu spanac, ricotta si sos de rosii

Cannelloni cu spanac, ricotta si sos de rosii

Altele Ușor 15 min 1 h 15 m
Ingrediente: 8 foi lasagna o ceapa medie 3-4 bucatele usturoi oregano proaspat/uscat 3 linguri unt 200-300 g spanac 150 g ricotta 4 rosii coapte de casa o mana...
Rețetă Risotto cu rosii, busuioc si ricotta

Risotto cu rosii, busuioc si ricotta

(1 vot), (1)
Felul principal Foarte ușor 35 min 891 kcal
Ingrediente: 4 cani supa pui, 2 linguri ulei masline extravirgin, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 cani orez pentru risotto, 1 cana vin alb sec, 2 rosii, ¼ cana...



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează