Petitchef

Varza calita cu carnati

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Intre timp ceapa se taie solzisori si se pune in ulei la calit. Ardeiul se taie cubulete si se adauga peste ceapa atunci cand aceasta incepe sa prinda culoare. Rosiile se dau pe razatoarea mare pentru a scapa de pielita si a ramane cu un suc de rosii proaspat pe care il vom adauga in cratita peste ceapa si ardei amestecand sa nu se prinda.Stoarcem varza bine si o adaugam in cratita amestecand. Dupa cateva minute adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba. Cand varza incepe sa se inmoaie adaugam feliutele de carnati si lingurile de bulion , amestecam si continuam fierberea. Dupa ce a fiert varza si apa a scazut adaugam verdeturile tocate, sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute focul pornit apoi il oprim si acoperim cu un capac...gata...numai pofta sa aveti...laaa masaaa!!!

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    http://gatindcumira.blogspot.com


Întrebări:




Comentarii (115):

laura_s2024_5
laura_s2024_5, 27/01/2024

Dincolo de gospodinele made in Romania care tin sa ti dea cu polonicul in cap de needucate nu din excelenta n bucutarie, mie mi a placut reteta ta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2017

Nu se pune apa si nici ardei la varza calita! Asta e varza fiarta,adica un rahat.Cine te-a invatat asa ceva?
Varza va fierbe in sucul ei si se da la cuptor sa se caleasca in uleiul care a fost pus la inceput!! Asta e varza calita!Vai de capul tau!

am gătit această rețetă (3) (2) Abuz
14/05/2015

Buna dar eu congelez varza taiata fideluta si nu mai adaug apa caci apa ii ia din gust!!si-o mai ,,arunc" dupa un clocot in cuptor ,iese super!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
04/11/2014

Poi si carnatii?:)))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

Varza calita este buna simpla, nu cu toate aceste legume si verdeturi, doar piper.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2013

Sper sa fie buna findca am so pregatesc si eu sa vedem ce iese

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/11/2013

Imi place foarte mult varza calita si cu carnat si fara, simpla! Acum o pregatesc! Multumesc pt.reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 12

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează