2021 - Anul international al fructelor si legumelor

La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www.fao.org.

FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult sa consume zilnic cel puțin 400 grame de fructe si legume pentru a preveni maladiile cronice, inclusiv boli de inima, cancer, diabet si obezitate, precum si pentru a contracara deficientele de micronutrienti.

Pe site-ul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO), www.fao.org. Se mentineaza ca anul international al fructelor si legumelor are ca obiectiv sa creasca gradul de constientizare, sa determine un schimb de bune practici in ceea ce priveste beneficiile nutritionale si pentru sanatate ale consumului de fructe si legume, contributia consumului de fructe si legume la promovarea unor diete si stiluri de viata diversificate, echilibrate si sanatoase, precum si reducerea pierderilor si a risipei de fructe si legume.

5 motive pentru care sa consumi zilnic, 5 portii de fructe si legume:

  1. Fructele si legumele sunt o sursa buna de vitamine si minerale, folati, vitamina C si potasiu.
  2. Sunt o sursa excelenta de fibre alimentare, o categorie de carbohidrati care ne ajuta sanatatea tractului digestiv si fluidizeaza tranzitul.
  3. Pot sa ajute la scaderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare
  4. Fructele si legumele contribuie la o alimentatie sanatoasa
  5. Pentru o senzatie de satietate indelungata, umple jumatate din farfuria ta cu legume sau fructe.