Algele marine – plante minune!

Algele marine sunt cele mai dens nutritive alge de pe planeta, sursa cea mai bogata in minerale din regnul vegetal.

Algele marine (kaiso) au fost o parte importanta a dietei japoneze pentru multe secole. Astazi, diferite tipuri de alge marine sunt utilizate pe scara larga in supe, condimente si alte mancaruri japoneze.

Urmatoarele trei tipuri de alge marine sunt cele mai frecvent utilizate:

  1. Kombu face parte din categoria algelor marine mari si sunt adesea folosite in supe sau in anumite feluri de mancare (nabe). Kombu nu au practic nici o proteina, dar sunt bogate in calciu, caroten, fier si iod. Se crede ca ingredientele lor miraculoase lupta impotriva cancerului.
  2. Nori - sunt foi de alge marine uscate. Foile Nori sunt folosite la mai multe tipuri de sushi, la bile de orez si ca topping sau condiment pentru taitei sau feluri de mancare. Japonia produce cele mai multe Alge Nori, atat in cantitate cat si varietate, decat orice alta tara din lume. Nori are un continut mare de proteine si vitamine A si B1, contine zinc, fier si calciu.
  3. Wakame este cel mai popular tip de alge marine din Japonia. Apreciata pentru aroma sa proaspata de mare, acesta este adesea folosita ca o garnitura alaturi de sashimi. Bogate in fibre, calciu, fier si vitamine, proprietatile algelor wakame sunt asemanatoare cu cele alor Kombu. Wakame sunt adesea folosite in supe, cum ar fi supa miso sau in salate sunomono. Wakame sunt de obicei vandute in forma uscata si se inmoaie in apa inainte de utilizare.

Beneficiile consumului de alge marine:

  • purifica sangele: compozitia chimica a algelor marine este apropiata de plasma sanguina umana;
  • au continut ridicat de calciu: pot contine pana la 10 ori mai mult calciu decat laptele;
  • au efect alcalin;
  • au puternice proprietati de chelare;
  • contin antioxidanti - contin lignani, care au proprietati anticancer;
  • sunt bogate in clorofila, care este un detoxifiant puternic, natural, care ajuta in procesul de detoxifiere;
  • concentratia lor naturala, ridicata de iod, ajuta la stimularea glandei tiroide, care este responsabila pentru mentinerea unui metabolism sanatos.