Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

In timp ce pentru unii dintre dvs. Crème Brûlée este considerat un desert dintr-un restaurant de lux, pentru altii este doar o super budinca, cu aroma de vanilie si caramel, cu un contrast memorabil de arome si texturi.

Intrucat istoria acestui desert este una ambigua, vom lasa pe seama istoricilor culinari sa descopere daca acest desert este frantuzesc (cunoscut sub numele de Crème Brûlée), britanic (cunoscut sub numele de Cream Burnt Cream sau Trinity), sau spaniol (cunoscut sub numele de Crema Catalana).

Crème Brûlée este un desert decadent constand intr-o crema fina si onctuoasa de vanilie care este acompaniata contrastant de un strat de caramel dur, ce se realizeaza inainte de servire. Crème Brûlée are in mod traditional, aroma de vanilie, cu toate acestea exista mai multe sortimente care au devenit populare in restaurante si care sunt aromatizate cu ciocolata, cafea, lichioruri, chiar si dovleac.

In mod traditional, Crème Brûlée se serveste in vase ceramice ovale, nu mai mult de 1 cm adancime. Culoarea cremei depinde de agentii aromatizanti, dar varianta traditionala a cremei (de vanilie) are obicei o culoare galben pal. Caracteristica predominanta este aceea a crustei de zahar ars care trebuie sa se sparga atunci cand se serveste.

Atentionari: Datorita continutului ridicat de grasimi si de zahar, Crème Brûlée nu este un desert care ar trebui consumat frecvent.

Crema trebuie sa fie racita corespunzator dupa preparare, intrucat ouale si zaharul vor actiona ca un magnet pentru bacterii care ar putea provoca anumite infectii alimentare.

Intrucat alimentele bogate in grasimi pot absorbi cu usurinta arome straine din frigider, se recomanda ca desertul sa fie infasurat strans in folie plastic inainte de depozitare.

Crusta de zahar ars se va realiza inainte de servire, altfel preparata si lasata la rece in frigider se va topi.