Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!

Aceste mici fructe, de forma ovoidala, cu o culoare liliachie sau cafenie (depinde de soi) sunt printre cele delicioase fructe exotice si sunt fructe ale florii pasiunii. Maracuja sau fructul pasiunii este cunoscut pentru proprietatile sale calmante dar si pentru faptul ca, contine vitamina C, A, fier si potasiu.

Exista doua tipuri de fructul pasiunii, care difera doar in forma, avand acelasi gust. Unul este de aproximativ dimensiunea si forma unui ou (mai mare), cu o piele violet-bruna, iar celalalt este putin mai mare si rotund, cam de marimea unei portocale, cu o coaja galben stralucitoare. Ambele soiuri contin o pulpa gelatinoasa cu sute de seminte mici, negre.

Fructul pasiunii a fost de asemenea, utilizat in medicina traditionala, si se crede ca are sute de proprietati medicinale. Compusii sai chimici naturali ajuta la scaderea tensiunii arteriale, controlul spasmelor musculare si tratamentul astmului bronsic. Fructele si frunzele, lucreaza ca un sedativ, induc somnul si cameaza starile de nervozitate sau alte tulburari de dispozitie.

Ca sa stiti daca ati cumparat fructe coapte trebuie ca acestea sa aiba coaja ridata (zbarcita sau stafidita moderat) si o nuanta cat mai inchisa. Fructele rezista la temperatura camerei pana la 10 zile sau chiar mai mult in cazul in care sunt depozitate in frigider.

Fructul pasiunii este, in general, consumat proaspat dar poate fi gatit, prin utilizarea in sosuri sau umpluturi. Pentru a va bucura de dulceata miezului trebuie doar sa-l taiati in doua si sa-l mancati cu lingurita. Din fructul pasiunii se pot prepara sucuri si gemuri, dar se pot face si deserturi sub forma de fursecuri, prajituri, chiar si torturi.

Daca vreti sa va bucurati de fructul pasiunii, de ce nu incercati una dintre urmatoarele idei simple si delicioase:

  • Puneti ananas proaspat, cateva crengute de menta proaspata si un mar taiat, in blender. Amestecati pana cand totul s-a omogenizat perfect, adaugati gheata zdrobita, turnati apoi in pahare inalte adaugand miezul unui fruct;
  • Inghetati miezul pentru a delecta pe cei mici intr-o zi de vara;
  • Amestecati pulpa pasiunii cu crema de branza ricotta si serviti cu fructe de sezon.