Stiti cum se mananca corect un croissant?

Croissantele sunt un produs gustos al patiseriei franceze facute prin plierea aluatului dulce impreuna cu unt pentru a crea un aspect stratificat. Aluatul este rulat sub forma de semiluna, si apoi se coace.

Datorita simplitatii cu care sunt facute, lasa loc multor interpretari asupra modulului in care se mananca.

Indiferent pentru ce modalitate de servire optati, aveti grija sa nu faceti multe firimituri.

Daca nu stiti cum se mananca corect un croissant, urmati pasii de mai jos!

Pasul 1

Infasurati un capat al croissantului cu un servetel. Astfel nu va veti murdari de unt pe degete (daca alegeti sa-l serviti cu unt).


Pasul 2

Muscati din celalalt capat al croissantului si nu din centru, pentru a va asigura ca isi pastreaza forma in timp ce il serviti. Daca il veti manca din mijloc este posibil sa se rupa si sa cada pe jos.


Pasul 3

Inmuiati croissantul la alegerea dumneavoastra intr-un sos sau in cafea (cu lapte de preferinta). Cornurile sunt adesea inmuiate in ciocolata sau cafea pentru a adauga aluatului un plus de aroma. Puteti adauga diverse sortimente degem.


Pasul 4

Continuati sa mancati croissantul pana cand ajungeti la partea acoperita de servetel. O data ajunsi aici, luati bucata de croissant din servetel si terminati de mancat.


Sfaturi de la Petitchef:

  • Cornurile pot fi adesea taiate pe lungime in jumatati pentru a crea un sandwich. In cazul in care utilizati un croissant in acest scop, aveti grija sa folositi ambele maini atunci cand il serviti.
  • Puteti folosi, de asemenea, o furculita si un cutit pentru a manca croissantul, doar ca sa nu va murdariti de unt pe degete si maini (in cazul in care il serviti cu unt).
  • Bunele maniere in ceea ce priveste servirea produselor de patiserie la micul dejun spun ca, croissantele se mananca cu degetele. Daca optati pentu adaugarea de jeleu, gemuri, sau orice alt sos, rupeti bucati mici pe care le ungeti cu toppingul ales.

Francezii consuma croissantele la micul dejun, si le mananca ca atare sau cu gem (niciodata cu unt). De multe ori inmoaie bucati din croissant in cafeaua cu lapte.