Petitchef

Cum să gătim spanacul proaspăt?

Noi, cei de la Petitchef, iubim spanacul! Această legumă este adesea neîndrăgit de copii, dar poate fi folosită într-o mulțime de rețete: quiches, lasagna... Spanacul este o sursă excelentă de vitamine, fier și calciu și, odată gătit, îl poți folosi în multe rețete! Astăzi vom analiza o metodă de gătit care vă permite să păstrați toți nutrienții acestei „legume cu frunze”: gătit în tigaie! Il poți folosi și ca garnitură, adăugând un strop de ulei și sare :-)

Altele
2 porții
4 min
1 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • Castron
  • strecurătoare
  • tigaie
  • lingură de lemn

Preparare

  • Etapa 1 - Cum să gătim spanacul proaspăt?
    Curățați spanacul, eliminând orice reziduu de pământ și îndepărtați tulpinile dure.
  • Etapa 2 - Cum să gătim spanacul proaspăt?
    Puneți spanacul într-o strecurătoare și clătiți-l cu apă rece.
  • Etapa 3 - Cum să gătim spanacul proaspăt?
    Puneți spanacul (încă ud) într-o tigaie.
  • Etapa 4 - Cum să gătim spanacul proaspăt?
    Acoperiți și gătiți aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
  • Etapa 5 - Cum să gătim spanacul proaspăt?
    Și iată, spanacul este gătit! Îl poți folosi pentru rețetele tale (plăcintă, quiche, omletă) sau îl poți asezona cu ulei și sare pentru a îl servi ca garnitură.

Rețete inrudite

YouTube

Lasagna cu dovlecei


Observații:

Cât timp se poate păstra spanacul fiert?
Lăsați-l să se răcească complet și transferați-l într-un recipient ermetic. Se păstrează la frigider, 3 zile.

Putem congela spanacul fiert?
Da, desigur! Lăsați-l să se răcească complet și puneți-l în pungi de congelator. Îl puteți păstra până la 3 luni.

Cum se prepară cuburi de gheață de spanac congelate?
Puneți spanacul rece într-o tavă pentru cuburi de gheață. După câteva ore în congelator se vor forma cuburi de gheață: desfaceți-le și puneți-le în pungi de congelare. Această metodă de congelare vă va permite să dezghețați doar cantitatea de care aveți nevoie.

Cum să dezgheți spanacul?
La frigider: transferați-l din congelator în frigider, cu o zi înainte. Puneți-l pe o farfurie pentru că ar putea pierde apă.
La cuptorul cu microunde: Puneți spanacul congelat pe o farfurie. Apoi, porniți cuptorul cu microunde în modul de putere scăzută sau dezghețare.
În tigaie: Turnați spanacul congelat într-o tigaie. Începeți să gătiți la foc mediu/mic și presați cu o furculiță pe măsură ce se înmoaie.

Poze

Cum să gătim spanacul proaspăt?
Cum să gătim spanacul proaspăt? - poza 2
Cum să gătim spanacul proaspăt? - poza 3
Cum să gătim spanacul proaspăt? - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich croissant
Sandwich croissant
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Galette cu spanac si branza de capra
Galette cu spanac si branza de capra
1 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Omletă cu spanac, un preparat vegetarian ușor și delicios
Omletă cu spanac, un preparat vegetarian ușor și delicios
2 porții
22 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Cum gatim bamele? Cum gatim bamele?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează