Petitchef

Piscoturi de sampanie

Altele
3 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se pregatesc 2-3 tavi, unse bine cu margarina solida si tapetate cu faina. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul si se bat în
    continuare, pina cînd se topeste zaharul si se întareste din nou spuma, ca o zapada. Dupa aceea, se adauga galbenusurile toate odata, se bat de 4?5 ori, se pune toata faina si se amesteca putin si usor, numai prin rasturnare, de sus în jos.
  • Unui cornet ca pentru ornat cu frisca i se monteaza la vîrf un sprit cu deschizatura în forma de dreptunghi de 2 cm/ 2?3 mm, prin care va iesi compozitia ca o panglica, de cea 3-5 mm grosime si 2 cm latime. Compozitia fiind moale, se poate folosi, în loc de cornet, o punga de nailon careia i se face la un colt un orificiu, cît sa intre degetul mic, unde se introduce spritul;, fara sa se amestece deloc în ea, pîna cînd se termina.
  • Se aduna marginile în palma dreapta, sustinîndu-se cornetul cu mîna stinga si, printr-o apasare usoara, se vor forma, direct în tava, panglici de 10 cm lungime si 1/2 cm grosime; distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 si 1/2 cm. Piscoturile se coc la foc mijlociu sau mai mic. 10-12 minute, în cuptorul încalzit dinainte. Nu se deschide cuptorul 8 minute; dupa aceea, tava se poate întoarce, daca cuptorul nu coace uniform.
  • Piscoturile se pot pune de cea 1 cm grosime, daca se preseaza mai tare pe cornet si se înainteaza mai încet în prelungirea panglicii piscotului. în acest caz, se coc 15?18 minute; daca se fac mai groase, vor fi mai moi, nu atît de crocante. Dupa ce s-au copt si s-au rumenit putin, tava se trage spre usa cuptorului si se introduce repede lama unui cutit sub fiecare piscot, numai cît sa se desprinda de tava; daca se racesc putin, devin foarte crocante si se rup imediat. în acest caz, tava se mai încalzeste cîteva secunde în cuptor, cu usa închisa, sau se pune cîteva clipe chiar pe plita calda, pîna cînd se desprind repede piscoturile.
  • Daca se pune rom în compozitie, piscoturile îsi vor pastra forma si se vor rumeni frumos pe toata suprafata; cu zeama de lamîie, se vor lati si se vor rumeni numai la margine, mijlocul ramînînd mai deschis. Piscoturile se pot consuma ca atare, sau cu ele se aranjeaza sarlote din crema cu gelatina, tort din piscoturi etc.

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

16/12/2012

Excellent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Cocktail sampanie - video reteta!
Cocktail sampanie - video reteta!
8 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarlota cu capsune
Sarlota cu capsune
8 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Croissante cu sunca si crema de branza
Croissante cu sunca si crema de branza
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează