Petitchef

Terină de brânză cu dovlecei

Se pot inlocui dovleceii cu morcovi

Antreuri
8 porții
15 min
15 min
Dificil

Ingrediente

8

Preparare

  • Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm.
    Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine.
  • Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :)
    Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească.
  • Se condimentează cu sare și piper.
    Înmuiem gelatina în puțină apă rece.
    Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul.
  • Amestecăm bine să se dizolve gelatina.
    Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt.
    Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă.
  • Amestecăm bine.
    Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec.
    Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor.
  • Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei.
    Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor.
    Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.
  • La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi.
    Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.
    Poftă bună!

Rețete inrudite

YouTube

Terina cu somon



Întrebări:




Comentarii (13):

adicaloianu, 23/07/2014

Eu aş pune în loc de pătrunjel, mărar! Merge mai bine cu tarhonul!
Asta este părerea mea.

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
07/08/2017

Nu am mancat inca dar pare ceva gustos si aspectuos

(0) (1) Abuz
25/04/2017

DE MULT NU S-A MAI POSTAT O ASEMENEA PORCARIE!

(0) (3) Abuz
31/05/2015

DE CE GELATINA?

(1) (0) Abuz
31/05/2015

Ce de complicatii cand totul ar putea fi mult mai simplu!

(1) (2) Abuz
AOfelia
AOfelia, 31/05/2015

O s-o incerc!

(0) (0) Abuz
25/07/2014

BUNA, BRAVO!

(1) (0) Abuz
24/07/2014

TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.
Sursa: DEX '09 (2009)

(0) (1) Abuz
23/07/2014

Super!

(0) (0) Abuz
23/07/2014

F.Buna,are aspect,sanatoasa

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Terina cu somon
Terina cu somon
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
7 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Terrine de dovlecei si somon afumat
Terrine de dovlecei si somon afumat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează