Petitchef

Limoncello de casa

Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Incercati reteta noastra de Limoncello! O bautura italiana cu un gust bun de lamaie, careia nu-i puteti rezista ;-)

Băutură
20 porții
20 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Materiale

  • sticla de 1 litru
  • borcan de 1 litru

Preparare

  • Etapa 1 - Limoncello de casa
    Curatati coaja lamailor cu ajutorul unui curatitor de legume.Dati coaja deoparte.
  • Etapa 2 - Limoncello de casa
    Puneti cojile intr-un borcan si adaugati alcoolul. Inchideți si lasati la macerat timp de 2 saptamani; protejati de lumina si caldura.
  • Etapa 3 - Limoncello de casa
    Dupa acest timp de macerare, se fierbe apa si zahar impreuna si se adauga acest sirop peste coaja lasata la macerat. Inchideti borcanul si lasati-l din nou la macerat pentru 24 de ore.
  • Etapa 4 - Limoncello de casa
    Dupa acest timp, filtrati preparatul si turnați limoncello intr-o sticla. Puneti in frigiderpentru cateva ore.
  • Etapa 5 - Limoncello de casa
    Gata!


Poze

Limoncello de casa
Limoncello de casa - poza 2
Limoncello de casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

17/02/2018

Ce faci cu sucre de la ingrediente?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează