Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.
Ingrediente: 3 dovlecei mari branza.....eu am folosit si branza de oaie, de vaca si ceva cascaval. 2 oua 2 liguri de pesmet 2 linguri de faina 1/2 lingurita...
Ingrediente: un dovlecel mare, spalat si curatat 200 gr. de branza telemea 200 gr. de cascaval ras 2 oua 200 ml de smantana pentru gatit 6 linguri cu pesmet 2...
Zacusca este un fel de mâncare românesc foarte gustos, destul de laborios ce necesită o oarecare experiență în bucătărie. Reușita acestui preparat constă în răbdarea de a pregăti corespunzător legumele și atenta sterilizarea a borcanelor de zacuscă dar gustul va...
Ingrediente: 3 dovlecei (1 kg) 3 oua 150 gr branza telemea data pe razatoarea mare 2 linguri smantana 4 linguri de faina ½ plic praf de copt Patrunjel si marar...
Ingrediente: un dovlecel o jumatate de piept de pui 2 linguri de smantana 2 linguri cascaval ras 1 lingura de pesmet sare si piper cimbru o ceapa mijlocie 2...
Ingrediente: 400 g aluat de foetaj Pentru umplutura: 2 dovlecei 5 oua 1/2 praz 1 ardei rosu 1 ardei verde 250 ml de smântân, 200 g cascaval ras 1 / 2 lingurita...
Ingrediente: 2 dovlecei 2 oua 250 g faina 90 g cascaval ras 150 ml lapte Sare dupa gust (gustati cascavalul inainte caci daca este foarte sarat nu mai este...
Ingrediente: 2 dovlecei(3) depinde de marime 1 mozzarella 1 vanata mai mare sau 2 mai mici 40 g faina,80g cascaval sau parmezan 2 oua ulei sare,12 ceapa,un...