Petitchef

Covrigi dulci si pufosi

Aperitiv
6 porții
40 min
55 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-un castron se pune faina.Se adauga drojdia.
    Se pune apa calduta.Se adaua oul.Apoi se adauga untul topit si racit.
  • Se aduaga mierea si coaja de la o portocala cine are, eu nu am avut.Se pune si zaharul si sarea.
    Si se framanta bine timp de 20 de minute, apoi se lasa la crescut timp de 1 ora, la loc caldut punandu-se un servet de bucatarie peste.
    Cand aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru bine infainata.
  • Intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 - 1 cm grosime, rulam foaie pe lung. Apoi ruloul se taie in 9 parti egale. taiat in 8 parti cat e cat egale. Se ia fiecare rulou in parte si intindem intr-un snur.
  • Punem capatul din dreapta peste cel din stanga sin invers. Apoi incepem sa rasucim capetele peste cercul format la final unim cele doua capete avand grija ca ele sa fie dedesubt.
  • Se formeaza covrigeii fiecare in parte.
    Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.
    Intr-un blol se amesteca oul cu laptele.
  • Dupa ce lasat sa creasca timp de 1 ora, ii ungem frumos pe fiecare in parte. Si se presara zahar deasupra. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Dupa 20 de minute aratau exact asa ca in poza, mai lasat 10 minute sa se faca mai aurii.
    Si gata scosi din cuptor.
  • Si o sectiune.Sunt absolut minunati, va recomand sa-i faceti cu incredere.


Poze

Covrigi dulci si pufosi
Covrigi dulci si pufosi - poza 2
Covrigi dulci si pufosi - poza 3
Covrigi dulci si pufosi - poza 4
Covrigi dulci si pufosi - poza 5
Covrigi dulci si pufosi - poza 6
Covrigi dulci si pufosi - poza 7
Covrigi dulci si pufosi - poza 8
Covrigi dulci si pufosi - poza 9
Covrigi dulci si pufosi - poza 10
Covrigi dulci si pufosi - poza 11

Întrebări:




Comentarii (15):

Ana, 26/08/2023

Execelenti. Sunt covrigii mei preferati pe care ii luam de la patiserie. Acum ii fac acasa si parca sunt mai buni cand sunt facuti cu mana ta. Ies super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2013

Ff buni

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Reteta eftina.

(0) (0) Abuz
30/09/2013

Το σχόλιό σας:ok

(0) (0) Abuz
30/05/2013

Arata nemaipomenit de bine

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Sunt in cuptor:)

(0) (0) Abuz
01/03/2013

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Fuarte buna reteta si deliciuasaq :*

(0) (0) Abuz
08/02/2013

Ffffffff buni o reteta de nota 10

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Bowl cake cu banane
Bowl cake cu banane
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci 25 de curiozitati despre banane 25 de curiozitati despre banane Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează