Placinta cu branza sarata

(4.15/5 - 133 voturi)
17 comentarii


  • Placinta cu branza sarata
  • Placinta cu branza sarata, Poza 2
  • Placinta cu branza sarata, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

500 g faina
250 g telemea de vaca
250 g branza dulce de vaca
4 galbenusuri de ou
2 linguri ulei
o lingura zahar
2 lingurite drojdie uscata
o lingurita sare
300 ml apa

Preparare:

In primul rand pregatim aluatul pentru placinta cu branza, mai precis pentru foi. Intr-un vas amestecam cele doua lingurite de drojdie uscata, o lingura de zahar, 1-2 linguri de faina si 2-3 linguri de apa calduta,rezultand astfel maiaua. Aceasta se lasa la crescut 10-15 minute. Intr-un alt vas punem faina in care facem o adancitura, apoi adaugam sarea, uleiul si apa. Incepem sa framantam, dupa care adaugam si maiaua crescuta. Framantam aluatul 10 minute, dupa care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura pentru placinta cu branza este usor de realizat, trebuie decat sa faramam branza telemea cu o furculita, dupa care o amestecam si o omogenizam cu branza dulce si cu trei galbenusuri de ou care au fost batute in prealabil.
Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in doua si am intins doua foi pe o suprafata de lucru pe care am pus putina faina inainte. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus prima foaie pentru placinta cu branza, am adaugat umplutura si am distribuit-o uniform, dupa care am pus deasupra cea de-a doua foaie de aluat.
Am ridicat usor marginile foii de jos si le-am presat peste cea de deasupra pentru ca umplutura de branza din placinta sa nu iasa in timpul coacerii.
Pentru a obtine o crusta aurie am uns placinta cu un galbenus batut, dupa care am dat-o la cuptor timp de 25-30 de minute. Noi am pus tava pe gratarul de sus al cuptorului la foc intre minim si mediu pentru ca placinta cu branza sa nu se arda. Iata ce a iesit!

Pofta buna!



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 10/11/2013, 11:41

Am provat si cred ca e mai buna de cat at facuto voi mia esit buna mai buna de cat asta ce arata aici fuarte frumuasassssssssssss

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 30/12/2013, 09:00

F f f ff buna.Pofta buna sa aveti

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/11/2011, 10:02

Foarte buna si economa reteta bv

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 14/08/2013, 21:35

Dezastruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/04/2015, 16:10

Buuuuuuuuuuna de tat.........

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/09/2013, 17:49

Arata bn ..sa o fac !!:))

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 03/08/2013, 14:58

Un dezastru culinar!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/12/2013, 14:59

Zsasedfefdcfhh7ujgy

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (17)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale