Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura dobos

(4.45/5 - 108 voturi)

16 comentarii
Prajitura DobosTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 10 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Foi:
- 500 g faina
- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 1 ou, 100 ml lapte
- 1 lg amoniac , sare

Crema:
- 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
- 200 g faina
- 400 g zahar, zahar vanilinat,
- 300 g ciocolata 85% cacao es rom coselli.
- 400 g unt 85% grasime
- 600 ml lapte dulce
- 3-4 lg cacao neagra dr oetcker
- zahar vanilinat, sau vanilie pura
Preparare:

Etapa 1: Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare.

Etapa 2: Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! le-ean egalat dupa ce am montata praji.

Etapa 3: Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 minute.

Etapa 4: Dar sa va spun modul de preparare :
Galbenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare. Separat faina se amesteca cu cacaua apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase.

Etapa 5: Se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare.

Etapa 6: Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare.



Printează pagina
De culinare cu fete istete (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Minunat

Postat 12/10/2013, 19:17
5 / 5

Trebuie sa fie delicioasa o so prepar cat de curand

Postat 31/01/2013, 01:44
5 / 5

Este excelenta vei aunge un bucatar superb ...dupa mine

Postat 22/12/2012, 11:29
5 / 5

E usor sa comentezi,fara sa ai habar,nu judecati dupa criterii aiurite,eu chiar am testat reteta,am fost multumita de rezultat,e o prajitura buna!

EVELYNN | Postat 16/11/2014, 22:16
4 / 5

O prazitura ur si simplu delicioasa

Postat 07/03/2014, 19:57
5 / 5

Excelent

Postat 28/12/2013, 17:52 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Inghetata de zmeura (monti)Inghetata de zmeura (monti)
Dezgustător
Delicios