Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura dobos

De adi`s blog
(4.32/5 - 225 voturi)

26 comentarii
PRAJITURA DOBOSTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 50 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 1416 Kcal | ProPoints: 39
Printează pagina
Ingrediente:

Ingrediente pentru foi:
- 7 oua
- 250 g zahar
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 250 g zahar pudra
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 50 g faina
- 30 g cacao
Ingrediente pentru glazura :
- 150 g zahar tos
Preparare:

Etapa 1: Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

Etapa 2: In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

Etapa 3: Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.

Etapa 4: Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme. Se umplu folie cu crema obtinuta.

Etapa 5: Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da
la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.

Etapa 6: Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau
margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.


Informații nutriționale (pentru o porţie):
  • Calorii:
  • 1416Kcal
  • 71%
  • Carbo:
  • 211.5g
  • 71%
  • Grăsimi:
  • 52.6g
  • 81%
  • Grăsimi sat.:
  • 31g
  • 155%
  • Proteine:
  • 21.5g
  • 43%
  • Fibre:
  • 4g
  • 16%
  • Zahăr:
  • 166.8g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 421g

Printează pagina
De adi`s blog (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

E beton

Postat 03/03/2014, 20:13
5 / 5

La cate grade tre sa pun cuptorul

Postat 13/01/2014, 23:54
4 / 5

Supe

Postat 27/12/2013, 12:52
5 / 5

Delicios

Postat 21/12/2013, 16:09
5 / 5

Inca nu am facut/o eu

Postat 14/07/2013, 13:57
5 / 5

Super

Postat 03/05/2013, 17:54
...click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Spanac cu costita _ spinaci con pancettaSpanac cu costita _ spinaci con pancetta
Dezgustător
Delicios