Prajitura dobos

De adi`s blog
(4.32/5 - 225 voturi)
26 comentarii


Ingrediente:

Ingrediente pentru foi:
- 7 oua
- 250 g zahar
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 250 g zahar pudra
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 50 g faina
- 30 g cacao
Ingrediente pentru glazura :
- 150 g zahar tos

Preparare:

Etapa 1: Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

Etapa 2: In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

Etapa 3: Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.

Etapa 4: Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme. Se umplu folie cu crema obtinuta.

Etapa 5: Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da
la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.

Etapa 6: Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau
margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 1416Kcal
  • 71%
  • Carbo:
  • 211.5g
  • 71%
  • Grăsimi:
  • 52.6g
  • 81%
  • Grăsimi sat.:
  • 31g
  • 155%
  • Proteine:
  • 21.5g
  • 43%
  • Fibre:
  • 4g
  • 16%
  • Zahăr:
  • 166.8g
  • 209%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 421g

Printează paginaAdaugă la favorite
De adi`s blog

Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5
Postat 26/08/2012, 22:39

Faza este ca nu ies mai mult de 3 foi pe tava mare asa ca daca vreti maui mulote dublati reteta...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/01/2013, 17:50

Usor de facut si gust de 5 stele ,,,pofta mare''''''

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 14/12/2011, 16:34

E atata de naspa de doamne feri sa nu o facetii

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/10/2011, 21:21

Am sa o ancerc si eu pare interesanta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/05/2012, 16:29

Akum o prepar sper sa-mi iese ;)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/01/2014, 23:54

La cate grade tre sa pun cuptorul

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/11/2012, 12:21

Supe buna am facuto azi va pup

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/01/2013, 22:35

Foarte bine arata, imi place..

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale