Petitchef

Scovergi - rețetă de post

pentru zilele în care țineți post....

Desert
8 porții
1 oră
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Cernem făina cu sarea într-un castron.
    În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță.
    Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine.
    Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.
    Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)).
    Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.

    Se prăjesc în ulei încins, aprox. 10 secunde pe fiecare parte, atenție să nu le ardeți.
    Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei.
    Se servesc atât calde, cât și reci pudrate cu zahăr pudră.

    Poftă bună!

    PS: Sunt foarte bune și cu zahăr tos.


Poze

Scovergi - rețetă de post
Scovergi - rețetă de post - poza 2
Scovergi - rețetă de post - poza 3

Întrebări:




Comentarii (43):

29/05/2015

Astea le gatesc din copilarie, ca la mama acasa. e un desert usor pt. post.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/04/2015

Noi le numeam minciunele!Aceasta reteta imi aduce aminte de vremurile copilariei, cand nu prea au fost multe ingrediente la indemana si cu toate acestea bunicutele si mamele noastre puneau asa ceva pe masa duminica!De cate ori fac, ma apuca nostalgia!

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
03/04/2015

Sunt fragede si f.bune...rapide si gustoase !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2015

Astea sunt ciurigai, sau minciunele !

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
13/12/2014

In Ardeal se mai numesc Ciurigaua sau scoruse,le mincam cu pofta inca de copii mici.Foarte gustoase cu coaja de lamie rasa in aluat.Bravo pentru reteta,in amintirea bunicei si mamei mele care le faceau in fiecare Duminica.sarbatori fericite tuturos si multa sanatate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 26/04/2016

Foarte bune...indiferent de cum le botezi !

(1) (0) Abuz
26/04/2016

In Ardeal,la tara, scovergile sunt clatitele!

(0) (0) Abuz
mcab, 26/04/2016

Va place sa contrazice-ti , probabil cel care a scria reteta este dintr-o zona unde se numeau scovergi , Este asa mare greseala ?

(2) (0) Abuz
26/04/2016

Zaharul e de dulce, deci nu e de post! Iar scovergile din Regat sunt langosele din Ardeal.

(0) (4) Abuz
Gina53, 03/04/2015

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarmale cu orez de post
Sarmale cu orez de post
8 porții
2 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancare de mazare de post
Mancare de mazare de post
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Conopida pane in aluat de post
Conopida pane in aluat de post
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu dulceata de afine - de post
Tort negresa cu dulceata de afine - de post
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Salate de post Salate de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează