Pulled pork este in esenta este o halca mare de carne frecata bine cu tot felul de mirodenii si lasata la cuptor cel putin 6 ore. Se face incredibil de usor si nici nu trebuie multe ingrediente. Se scoate din cuptor si se rupe fasii cu 2 furculite si ... asta e partea cea mai grea din toata reteta:)
Se amesteca: zaharul+ paprika+ sarea+sosul de gratar + apa.
Puneti spata de porc in acest amestec si frecati-o bine.
Apoi puneti-o intr-un vas de copt si turnati amestecul peste ea. Asezati frunzele de dafin pe carne.
Coaceti la 120° C timp de 6 - 7 ore. Stropiti regulat carnea cu sos astfel incat sa nu se usuce. Daca aveti un termometru de gatit, temperatura interiorul carnii ar trebui sa atinga 90° C.
Dupa gatire, carnea se sfarama cu ajutorul furculitei.
Puteti recupera sosul din tava de copt si il puteti servi cu carne.
Carnea : se poate folosi spata, ceafa sau orice alta bucata, care sa aiba si ceva grasime
Poze
Întrebări:
Comentarii:
J
John_,
24/04/2018
1. Marinada este prea simpla. 2. Carnea se lasa cel putin 2 zile in frigider, in marinada. 3. Cel mai bine se coace pe un pat de ceapa, format din multe cepe taiate in sferturi care la final pot servi ca si garnitura, 4. Sosul rezultat va fi negru ca smoala, foarte inestetic si insuficient. Se pregateste un sos separat, de regula barbeque. Se serveste cu rondele de ceapa, cartofi copti, dulceata de ardei iute. 5. Prea lunga asteptarea pentru max. 650 gr de carne, fiindca atat va mai ramane, total insuficient pentru 7 portii.
Comentarii:
1. Marinada este prea simpla. 2. Carnea se lasa cel putin 2 zile in frigider, in marinada. 3. Cel mai bine se coace pe un pat de ceapa, format din multe cepe taiate in sferturi care la final pot servi ca si garnitura, 4. Sosul rezultat va fi negru ca smoala, foarte inestetic si insuficient. Se pregateste un sos separat, de regula barbeque. Se serveste cu rondele de ceapa, cartofi copti, dulceata de ardei iute. 5. Prea lunga asteptarea pentru max. 650 gr de carne, fiindca atat va mai ramane, total insuficient pentru 7 portii.