Petitchef

Poale'n brau

Poale'n brau Duminica a fost la noi matusa mea si ne-a adus branza sarata, proaspat facuta. Avea un gust incredibil de bun. Mi-am amintit de branzoaicele mancate la Cluj in timpul studentiei si avand marar pe balcon repede m-am apucat sa fac branzoaice sau poale'n brau, cum se numesc in Moldova.

Pentru aluat am pus 20g de drojdie la dospit in putina lapte caldut si 1 lingura de zahar. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente, 500g de faina, 1 lingurita de sare, 100g de unt topit in 200ml de lapte, 1 lingura de zahar si 2 oua, am adaugat drojdia si am pus totul la dospit pentru 1 ora (cat sa dubleze volumul).

Pentru umplutura am omogenizat 250g branza sarata, 1 lingura de zahar, 2 oua, 2 linguri de smantana (data viitoare o sa pun mai putina smantana, un pic din branza a iesit in timpul coacerii :-)))) ) si mult-mult marar.

Am intins aluatul, l-am taiat in patratele (mi-au iesit 26 de patratele), am pus in mijlocul fiecaruia din umplutura si fiecare patrat am adunat catre mijloc, in forma de plic. I-am uns cu ou batut si i-am copt 35-40 de minute.








Comentarii:

09/12/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Maxim

(0) (0) Abuz
03/11/2012

Excelenta reteta imi aduce aminte de placintele mamei mele, chiar acum ma pun sa fac si eu!!!

(0) (0) Abuz
23/05/2012

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează