Petitchef

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi repede. Cl?tilele cu gem nu mi se p?reau potrivite, a?a c? am f?cut repede un inventar al c?m?rii. Aveam 3 mere care z?ceau pe mas? de câteva zile, pu?in? f?in? alb?, pu?in? f?in? integral?, zah?r ?i unt. Fri?c? lichid? am tot timpul în frigider. Praf de copt ?i alune m?cinate r?m?seser? de la Cr?ciun, iar ou? tocmai cump?rasem cu o zi înainte. ?i a?a îmi veni ideea s? fac o pr?jitur? cu mere ?scufundate?, cum v?zusem la cineva.

VersunkenerApfelKuchen4

Ingrediente:
80 gr. alune m?cinate (cred c? ar merge ?i cu nuci m?cinate)
2,5 linguri?e praf de copt
un vârf de cu?it de sare
165 gr. unt moale (dar nu topit)
180 gr. zah?r
5 ou?
5-6 linguri lapte
3 mere acri?oare
250 gr. f?in?

Mod de preparare:
Într-un castron se amestec? bine ingredientele solide: f?ina, alunele, praful de copt ?i sarea.

Separat se amestec? untul cu 160 gr. zah?r ?i se mixeaz? aprox. 10 minute, pân? când amestecul devine ca o crem?. Se adaug? ou?le pe rând ?i laptele ?i se amestec? bine. Se adaug? apoi ingredientele solide ?i se amestec? bine cu o lingur? de lemn sau spatul? (în orice caz nu cu mixerul).

VersunkenerApfelkuchen1

Se înc?lze?te cuptorul la 200°C. Se toarn? aluatul într-o tav? tapetat? cu hârtie de copt. Tava trebuie s? fie înalt?, cel pu?in 3-4 cm, deoarece aluatul cre?te în timpul coacerii.

Se cur??? merele de coaj?, se taie în sferturi ?i se îndep?rteaz? semin?ele. Sferturile de mere se taie în felii sub?iri ?i se a?eaz? peste aluat. Se pudreaz? cu zah?rul r?mas (20 gr.).

Se pune tava la cuptor pe ?ina din mijloc ?i se coace aprox. 30-40 minute. Se poate verifica pr?jitura cu o scobitoare: dac? scobitoarea iese uscat?, atunci pr?jitura e coapt?.

Se scoate pr?jitura din cuptor ?i se las? s? se r?ceasc? în tav?. Se scoate abia când e rece.

Am servit pr?jitura cu fri?c?, iar în fri?c? am ad?ugat ni?te scor?i?oar?, care amintea de s?rb?torile de iarn?. Îmi închipui c? la fel de bine ar merge vanilie, cognac, rom, cafea sau alte arome.

VersunkenerApfelKuchen2










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează