Petitchef

Salata din frunze de bob (fava leaves salad)

Salata din frunze de bob (fava leaves salad) va mai amintiti de bob?de tulpina aceea lunga cu frunze cu o forma perfecta care facea floricele combinate din alb si negru,care apoi se transformau in pastai cu boabe verzi bune,dulci ,putin astringente?si care apoi se intareau si se uscau precum boabele de fasole?
ei bine,acest bob face parte integranta din copilaria mea( si apoi si din toata devenirea mea ulterioara!).el era primul semn al primaverii in gradina noastra .inaintea salatei aparea bobul...prilej de reflectie pentru mine acest bob,des ma duceam printre tulpinile lui si rataceam,mincind boabele verzi din pastaie si gindindu-ma la ce se intimpla in jurul meu si cu mine:marile probleme existentiale ale unui copil!ele exista,stiti bine !:))
bunica il folosea in fiecare etapa a devenirii lui:din frunze ne facea salate,insotite de primele "codite"de ceapa ,din pastaile fragede tot felul de ghiveciuri,ciorbe,boabele verzi erau si ele subiect de tocanite si salate,iar boabele uscate le inmuia,descojea,fierbea si ne construia niste mincarici apetisante,printre care si un fel de hummus...
din pacate,cine mai cultiva astazi bobul si cine il mai gateste?foarte putini dintre noi...se spune ca are un rol foarte important in prevenirea unei boli degenerative de sistem nervos,o boala grea si invalidanta ,boala parkinson,regleaza tensiunea arteriala la cei cu tendinte de hipertensiune si mai are si un alt rol,ghiciti voi care o fi...de i se mai spune si viagra vegetala!
de asemenea,imbogateste solul pe care e cultivat cu azot,facindu-l roditor si este folosit si impotriva insectelor daunatoare,fiind mereu plasat pe marginea culturilor,pe post de fire-wall.:))
una peste alta,bobul nu lipseste nici anul asta din gradina maicutei mele dragi,caci daca noi am crescut a venit rindul altora sa reflecteze in "lanul" de bob...si va asigur ca placerea este mare,simon culegind aceste pastai si desfacindu-le ,mincindu-le boabele,de la virsta un an si ceva,cind tulpinile erau mai mari decit el...
saptamina trecuta cind am fost in vizita la mama,bobul era in floare,asa ca am cules niste frunzulite sa delectez cu o salata pe mine si poate si pe voi,ce ziceti,va incumetati?

ingrediente:

frunze de bob,
ceapa verde,
citeva rosii cherry,
suc de lamiie,ulei de masline,sare ,piper...sau vesnicul dressing!
rosioarele le taiem jumatati,frunzele de bob le spalam bine si le lasam intregi,peste ele turnind dressing-ul (obtinut prin amestecarea energica a componentelor!) si salata este gata...

enjoy!

Share/Bookmarkvar a2a_config = a2a_config || {};
a2a_config.linkurl = "http://alison-trials.blogspot.com";
a2a_config.num_services = 22;
a2a_config.color_main = "D7E5ED";
a2a_config.color_border = "AECADB";
a2a_config.color_link_text = "333333";
a2a_config.color_link_text_hover = "333333";










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de pepene in pepene
Salata de pepene in pepene
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează