Petitchef

Snitel de vitel cu sos de ciuperci

Snitel de vitel cu sos de ciuperci Am avut o bucata de pulpa de vitel,aprox.500 g,am spalat-o, am taiat-o in felii de 60-80 g, pe care le-am batut cu ciocanul, si le-am marinat in otet balsamic alb, vin alb, ceapa, putin ulei, cam 2 ore, la frigider.
Pt sosul de ciuperci : am calit o ceapa mica, taiata marunt, am adaugat ciupercile din conserva, taiate felii. Am mai calit 3-4 minute, apoi am adaugat 200 ml supa de legume, si am lasat sa fiarba pana a scazut aproape tot lichidul, si atunci am adaugat 100 ml smantana lichida si o lingurita amidon alimentar, dizolvat in apa rece. A da, am adaugat si ceapa ciorii in sos.
Pt mega crochetele de cartofi(ar fi trebuit sa le modelez mai finut, dar chiar nu aveam dispozitia necesara): am fiert 5 cartofi, i-am pasat, am adaugat 2 oua, 4 linguri faina si sare, dupa gust. Am modelat crochete, pe care le-am dat pe rand prin faina, ou, pesmet si le-am prajit in ulei incins, pana au devenit aurii.P.S azi a fost o zi foarte trista, am primit vesti proaste de la o persoana f draga din familie, m-am ars cu ulei incins, nu mi-a reusit painea artizanala- toate astea s-au intamplat intr-o zi asa de gri, uitandu-ma pe geam, ma gandeam la poeziile lui Bacovia... acu spre seara, parca s-a mai luminat.
Dar maine, e o noua zi... sper sa fie mai lumnioasa ...







Comentarii:

09/01/2014

Este foarte bun.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel? Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează