Ciresele - fructele lui Mai

Ciresele sunt cunoscute pentru actiunea detoxifianta, depurativa, complexul de vitamine si minerale pe care il contin. Ciresele sunt fructe dulci, zemoase sau pot avea un gust acidulat sau amarui in functie de soi. Le puteti consuma sub forma de gustari, pranzuri la scoala, servite alaturi de alte fructe pe platouri de branzeturi. Sunt delicioase sub forma de inghetata, in salate de fructe, sosuri, prajituri, placinte, jeleuri, gemuri, clatite si budinci. Pot fi glasate si conservate in alcool.

Pastrati ciresele proaspete in frigider! Ori de cate ori doriti sa le manancati, clatiti-le doar in apa calduta, pentru a indeparta praful si pentru a le aduce la temperatura camerei, apoi lasati-le la uscat pe un servet de hartie.

Daca utilizati cirese proaspete in placinte, tarte, trebuie sa le scoateti inainte samburii, fie utilizand un aparat special, fie cu o agrafa.

Le puteti consuma ca atare sau le puteti folosi cu succes in retete precum:

  • In cocktail de fructe facut cu cirese, piersici, ananas, pere si struguri;
  • Ca salata de fructe cu piersici, pere, caise si ananas;
  • Folositi-le in deserturi, ca umpluturi in placinte si produse de patiserie.

Haideti sa vedem ce putem pregati cu cirese!