Petitchef

Pasta de Zahar

Altele
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Dizolvam gelatina in apa si o punem la bain marie pana se dizolva complet si se incalzeste putin. Adaugam margarina si mierea si amestecam pana se divolva.
  • Intr-un vas se pun cam 400 g de zahar pudra, peste care turnam lichidul. Amestecam bine si continuam sa adaugam zahar pudra pana cand nu se mai poate amesteca cu lingura.Se presara zahar pudra pe suprafata de lucru si se rastoarna "aluatul".
  • Continuam ca adaugam cate putin zahar si framantam la fel ca pe un aluat, pana cand nu se mai lipeste de masa. Se intinde cu facaletul pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm si se transfera cu grija peste tortul pe care il ornam.
  • Nivelam pasta pe tort si pe pereti si cu un cutit taiem excesul de pasta de pe margine.Daca va iese mai multa pasta decat aveti nevoie, se pastraza bine la frigider, invelita in folie.
  • Iar cand urmeaza sa o folositi, lasati-o sa se incalzeasca o ora la temperatura camerei, iar apoi mai framantati-o. E chiar mai bine sa pregatiti pasta cu o zi sau 2 inainte de a orna tortul, in caz ca nu va ajunge zaharul sau vi se pare prea putina, aveti mai mult timp sa remediati situatia.
  • Cam asta e pasta de zahar, simplu de facut, dar adauga muuulte calorii oricarei prajituri. Dar compenseaza prin aspectul pe care il are tortul astfel decorat si nu trebuie sa stie nimeni cat zahar e acolo.
    .


Poze

Pasta de Zahar
Pasta de Zahar - poza 2

Întrebări:




Comentarii (19):

25/05/2016

Am facut rețeta si mia ieșit dezastru

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Pare simplu. am sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
13/07/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Excelent.Foarte multe lucruri interesante descopar.Multumim!

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Supeer11

(0) (0) Abuz
21/07/2013

Excelent tort .Bravosi felicitari

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Arata f bine sper ca voi reusi si eu de regula retetele nu corespund realitatii

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Foarte bine arata

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Superba

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Bowl cake cu banane
Bowl cake cu banane
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează