Ingrediente: Pentru o tava de 35cm/25cm Aluat: 400 gr faina 5 linguri de apa 1 ou 100 gr smantana/ iaurt gras 100 gr unt/ margarina (moale) 1/2 lingurita sare...
Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 200 gr. de branza telemea rasa sau sfaramata (daca nu avem branza telemea putem folosi si branza dulce, dar...
De multe ori am intrat in restaurante doar pentru a testa desertul preferat, papanasii! I-am gustat in atatea feluri si moduri incat le-am pierdut sirul, asa ca astazi m-am decis sa va readuc in prim plan cateva retete. Eu va propun sa ii testati, gustati, apreciati,...
Ingrediente: 250 g faina 5 oua sare 125 g unt rece (de la frigider) 2 linguri apa rece 250 g bacon 1 ceapa 100 g branza ementaller (sau cascaval sau guyerre)...
Ingrediente: 400 gr. foietaj 250 gr. branza dulce 150 gr. branza sarata 100 gr.masline feliate 100 gr. cascaval ras 1 ou 3-4 linguri de smantana sare, piper...
Ingrediente: 300 g parizer sau sunca de pui, 300 g cascaval ras, o cutie de ciuperci, 3 linguri de smantana, 3 linguri pline varf de faina, 3 oua, sare, piper,...
Folosita in mai toate preparatele ciocolatoase, fiind ideala pentru a orna ori a umple diverse sortimente de prajituri, bomboane, tarte, torturi, etc, crema Ganache a luat nastere dintr-o greseala, asa ca multe alte lucruri de care ne bucuram astazi.
Ingrediente: ! piept de pui mare, 80 gr orez, 50 gr morcovi ( cca 2 mai mici), 50 gr telina, 2 radacini de patrunjel, 2 galbenusuri, 100 gr smantana, 1 lamaie,...
Ingrediente: un dovlecel mare, spalat si curatat 200 gr. de branza telemea 200 gr. de cascaval ras 2 oua 200 ml de smantana pentru gatit 6 linguri cu pesmet 2...
Ingrediente: 1. 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi, ce-ti place) 2. 330 gr telemea de vaca 3. 160 gr branza de vaci 4. 80-100 gr ardei gras 5. jumatate de...
Ingrediente: Asadar aveti nevoie de: (pentru o tava de aprox. 20/30 cm sau 2 tavi rotunde de tarta cu diametrul 20cm) Pentru aluat: 1 ou 500 gr faina 220 ml apa...
Ingrediente: 300 gr branza de burduf 2 linguri unt 2 linguri smantana grasa pentru ornat: piper, boia, verdeata tocata ( eu am folosit ceapa verde codite si...