Faguri

(4.56/5 - 2420 voturi)
306 comentarii


  • Faguri
  • Faguri, Poza 2
  • Faguri, Poza 3
  • Faguri, Poza 4
  • Faguri, Poza 5
  • Faguri, Poza 6
  • Faguri, Poza 7
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 5 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 5 linguri de lapte
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita amoniac stins cu otet- 50 g unt
- 3 linguri de zahar
- 1-2 linguri cacao
- esenta de rom
- nuca dupa gust si preferinta

Preparare:

Etapa 1: Ouale mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Etapa 2: Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum forma respectiva, copt in aparatul de gauffre.

Etapa 3: Luat cate o lingurita din compozitie, pus din loc in loc in presa.Si copt cate aproximativ 5 minute.

Etapa 4: Untul topit,apoi mixat pana a devenit ca o crema, adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si dat la rece pana terminat de copt fagurii.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 12/03/2015, 11:00

Reteta neingrijita (a se citi " facuta de mantuiala"), faina nu apare in lista de ingrediente. Ni se spune cum se facea prajitura inainte, cum se face acum e secret. Stilul e telegrafic, ridicol pentru o reteta culinara! Fotografiile sunt vechi de 6 ani.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/03/2012, 11:31

Iti multumesc pentru aceasta reteta ca de 10 ani departe de pamintul rominesc am un dor nebun de a minca aceste prajituri ,acum ca am gasit reteta ma apuc de gatit asa a oaceam si eu cind eram in rominia, MULTUMESC PENTRU RETETA,

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 01/02/2015, 19:40

Stiu ca sunt bune dar, din reteta data nu rezulta cata faina se pune.....cred ca trebuie sa fie un aluat mai moale, asa cum se arata in imagine...oricum, multumesc de reteta.am forma si o sa incerc ...se pot lipi si cu NUTELLA !!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 09/07/2011, 08:56

Am fcut si eu faguri dupa acesta compozitie dar eu am dublato:)) si in loc de amoniac am pus praf de copt si au esit si mai pufoase atat am avut de comentat la acesta reteta dar bine inteles k snt bune si cu amoniac pupici

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 27/06/2011, 03:52

Am luat si eu reteta ta si voi incerca sa vad ce iesa sper sa fie bune la cum arata ms mult pt reteta si sati traiasca hotomanii care tiau mancat prajiturile si sa te bucuri de ei

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 02/02/2015, 15:18

Ma uit ca tampitul de 10 ori sa vad faina dar nu-i daca a facut cineva ne poate spune sau chiar persoana care a postat ?Multumim. Pajiturile arata intr-adevar bine dar...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/11/2012, 14:04

Este un deliciu...tocmai am terminat de copt si ne pregatim sa le umplem cu crema....multumim ptr reteta...ne a amintit de bunicile noastre care ne faceau muuuulte.:))

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 05/09/2015, 12:16

Un nou blog pentru discutii referitoare la beneficiile sistemelor online, dar nu numai. Vizitati si lasati comentarii. Multumesc !
http://www.vasyduma.blogspot.ro/

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (306)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale