Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura delicia pentru pasti

De
(3.73/5 - 30 voturi)


Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 50 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 35 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 5 linguri ulei
- esenta de vanilie sau lamaie
- 1/2 lingurita praf de copt- 1 pahar si 1/2 zahar
- 4 linguri lapte
- 1 ou
- 4 linguri miere de albine
- 125 g unt
- faina cit cuprinde
- 400 ml lapte
- 1/2 pachet praf de budinca vanilie
- 2 lingurite faina
- coaja de lamaie
- 2 linguri zahar
Preparare:

Etapa 1: Se bat albusurile spuma cu mixerul, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi praful de copt si 3-4 picuri de esenta, apoi cu lingura se amesteca in timp ce pui faina in ploaie.

Etapa 2: Se ung 2 coli ministeriale cu ulei si se aseaza in tava in care vei turna blatul. In acest mod blatul va putea fi scos usor ridicind de capetele coalelor si tinind de mijloc sa nu se rupa, dar nici nu se va lega de tava. Se lasa la copt 25-30 min la foc potrivit.

Etapa 3: Se pun intr-un castron zaharul, oul, laptele si mierea si se pun pe foc , se adauga untul si se amesteca pina se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina pina se obtine un aluat de consistenta potrivita.

Etapa 4: Se unge dosul tavii cu ulei si se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind foile cu sucitorul pe rind direct pe spatele tavii, se baga la copt 7-10 min sau pina se rumenesc putin. Cu un cutit se dezlipesc avind grije sa nu se rupa.

Etapa 5: Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert cu zaharul , cealalte jumatate se amesteca cu faina si praful de budinca se adauga coaja de lamaie si se toarna in castron amestecind ca sa nu se faca cocoloase pina se ingroase dar nu prea tare pt ca dupa ce se raceste se mai intareste.

Etapa 6: Se pune jos o foaie, se unge cu crema alba se pune blatul ,peste blat se unge un strat de gem acrisor,se aseaza a doua foaie. Deasupra se unge cu ciocolata alba topita peste care se picura gelatina colorata se lasa sa se intareasca 15 min in frigider, iar apoi cu coada unei linguri se trag linii prin picurii de gelatina colorati.Se taie prajitura bucati, care se aseaza pe farfurie, ori orizontal, ori vertical ca si in poze.



Printează pagina
De lili24 (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Pizza cu broccoliPizza cu broccoli
Dezgustător
Delicios