Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cornuri cu gem

(4.64/5 - 89 voturi)

8 comentarii

CORNURI CU GEMTipul rețetei:
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor
Ingrediente:

- 1 cub de 25 g drojdie
- 1 lingurita rasa de sare
- 550 g faina
- 3 linguri miere de albine
- 40 g unt topit dar nu fierbinte
- 250 ml lapte caldut
- 1 ou
Preparare:

Etapa 1: In primul rand amestecam drojdia cu putin lapte cald si cu 2 linguri faina si lasam pentru 15 minute amestecul deoparte pana ce isi mareste volumul.Amestecam faina cu laptele cald, cu mierea, sarea si drojdia ce a crescut iar la sfarsit adaugam untul topit. Se va forma un aluat nu foarte dens, ce seamana la densitate cu cel de la cozonac nu cu cel de la paine.

Etapa 2: Acum vine partea grea pentru ca aluatul trebuie framantat cam 30 min, cu cat mai mult cu atat mai bine. Dupa ce a fost bine framantat si aerat se intinde pe masa de lucru,intr-o forma rotunda pe care apoi o portionam, mai intai in doua parti egale, apoi in patru si asa mai departe pana obtinem 16 parti egale.

Etapa 3: Adaugam apoi umplututa , care in cazul meu a fost gem de prune, insa poate fi la fel de bine si rahat, nuca, finetti sau orice altceva, ori pot fi simple pentru ca sunt oricum delicioase. Le rulam apoi incepand cu marginea mai groasa a triunghurilor si astfel se formeaza niste cornulete foarte frumoase pe care le asezam in tava de copt ce a fost in prealabil unsa cu putin unt sau pe hartie de copt cum facut.

Etapa 4: Oul il batem putin cu zahar sau miere de albine si ungem cornuletele cu el pentru a capata o culoare frumoasa la cuptor. Le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min si cornuletele sunt gata.

Etapa 5: Ce sa va mai spun, sunt pufoase si gustoase. Nu era in planul initial insa dupa ce le-am asezat pe farfurie mi-a venit ideea sa le glazurez cu ciocolata, asa ca am incalzit in cuptorul cu microunde cateva bucatele de ciocolata amaruie si trasat niste dungi frumoase.

Etapa 6: Trebuie sa va avertizez despre ciocolata incalzita la microunde, pentru ca daca este tinuta prea mult capata o consistenta branzoasa si nu mai poate fi folosita, cel mai bine e sa o puneti cateva secunde, apoi o scoateti, o verificati si o introduceti din nou la cuptor daca mai este nevoie.

Etapa 7: Bineinteles cea mai buna metoda este de a o topi pe baie de aburi insa dureaza mai mult timp, si din comoditate folosesc microundele. Cam asta e reteta mea de cornuri, simpla si buna.




Printează pagina
De kirioana (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5

Sun foarte bune!

5 / 5

Super tare

5 / 5

Foate bune

| am gătit această rețetă
5 / 5

Si cantitatile in sistem US ? Daca se poate!Sunt f importante!Multumesc mult.

4 / 5

Arata foarte bine

5 / 5

Chiar acum le-am scos de la cuptor; sunt foarte, foarte bune si pufoase

... click aici pentru a vedea toate comentariile (8)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure
dezgustător
delicios