Petitchef

Crema de zahar ars cu gelatina I

Reteta pentru Crema de zahar ars cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta , laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.
Intr-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz, se pune un disc …. metal peste flacara) se caramelizeaza 100 g zahar tos ( v. Nuga sau grilaj) cînd se formeaza putina spuma la suprafata, se stinge imediat cu 200 ml apa fierbinte si se lasa la foc mic, ca apa sa nu scada, pîna cînd nu se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca sau se raceste pe apa rece.

In acest sirop rece se înmoaie foile de gelatina sau granulele (cantitatea indicata în reteta precedenta) într-un lighenas de 3 l; se lasa o ora, pîna cînd absorb tot lichidul si se înmoaie. In rest, se continua exact ca în reteta precedenta .

Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail


Retete asemanatoare

Crema de vanilie cu gelatina II
Crema de vanilie cu gelatina I
Crema de cafea cu gelatina I
Glazura de serbet
Frisca cu gelatina pentru ornat










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează