Petitchef

Cozonac dungat

Un cozonac delicios cu un aspect deosebit....sper sa il incercati macar o data

Desert
15 porții
2 ore
1 oră
Ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Se amesteca ceaiul cu drojdia, amoniul, zaharul, ouăle bătute, sare, scorțișoară si faina. Se frământă adăugând ulei si faina daca mai e nevoie apoi se lasa sa crească o ora.
  • Cand e gata se împarte aluatul in 2 : o parte ramane alba si una se amesteca cu ness-ul. Fiecare se imparte in cate 6 bucati si se intind cat tava de cozonac.
  • Se pun unele peste altele si se pun in tava pe diagonala. Se unge cozonacul cu putina apa si se coace 1 ora la 160 grade. Cand e gata se unge cu un amestec din apa cu zahar si se lasa sa se răcească.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac cu martipan
Cozonac cu martipan
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc
Cozonac moldovenesc
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac cu branza dulce
Cozonac cu branza dulce
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac traditional de paste
Cozonac traditional de paste
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac rosenkranz
Cozonac "rosenkranz"
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează